lördag 20 april 2024

inloggad som

Arbejdsgiverforeningen DHS skærper dansk jagt på svenskere til ubesatte jobs

Dansk Handel & Service (DHS) med mere end 6.000 arbejdsgivermedlemmer har skærpet jagten på at få endnu flere svenske ansatte til Storkøbenhavns virksomheder.

Den nuværende stigning i svenske ansættelser er ikke nok for DHS, som bl.a. planlægger busture til Skåne for at reklamere for IT-jobs i Storkøbenhavn. For blot ét år siden skønnede DHS, at hver 10. virksomhed i Hovedstadsområdet havde en svensker ansat. Nu vurderer DHS, at hver 9. virksomhed har ansat svenskere, og erfaringerne er gode, fortæller markedschef i DHS, Heidi Schütt Larsen, til Rapidus.

— Optimalt handler det nu om at få mange tusinde svenskere ansat i de københavnske virksomheder blandt flaskehalsgrupperne indenfor it og blandt servicemedarbejdere i detailhandlen, siger Heidi Schütt Larsen.

DHS medlemmer er store og små virksomheder samt organisationer indenfor alt lige fra restaurationer, forretninger, IT-konsulenter og til kommunikationsfirmaer.

— De ubesatte jobs i Danmark gælder især for IT-konsulenter, chauffører, forretningsekspedienter, tjenere og telefonpassere til callcentre. Vi har nu indledt en dialog med de svenske arbejdsformidlinger, og planlægger i foråret 2007 en række busture til de svenske uddannelsesinstitutioner for at få it-konsulenter til at tage jobs i Danmark. Endelig er vi i dialog med skattemyndighederne for at forbedre informationen, fortæller Heidi Schütt Larsen.

En ny DHS-undersøgelse offentliggjort for blot to uger siden viser, at ledigheden i Danmark nu er den laveste i 30 år. Den gode nyheds bagside er, at rekruttering er et problem. 14 procent af butikkerne har i første halvår af 2006 opgivet at finde nye folk, viser undersøgelsen. Især specialbutikkerne er ramt. Hver fjerde kan ikke besætte stillinger.

I Storkøbenhavn vokser ansættelserne af svenskere derfor lige nu. Det er i sær den højere, danske løn koblet med lavere leveomkostninger i Sverige, der kan lokke svenskerne til at arbejde i Københavnsområdet. Et præcist tal for, hvor mange svenskere, der har taget arbejde i Danmark, findes ikke. Men tal fra det svenske Länsarbetsnämnden viser, at det i 2006 ligger omkring de 10.000.

Dansk Handel & Service (DHS) med mere end 6.000 arbejdsgivermedlemmer har skærpet jagten på at få endnu flere svenske ansatte […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.