torsdag 18 april 2024

inloggad som

ProstaLund bryder distributionsaftale – skal sikre vendepunkt i Nordamerika

Medicoteknikselskabet ProstaLund køber sig fra af den havarerede distributionsaftale med amerikanske ACMI. Lundselskabet får nu adgang til 90 nordamerikanske kunder, som ACMI tidligere har haft eneret til, og ansætter to sælgere forud for en forventet omsætningsfremgang.

— Vi overtager hele kundebasen, hvilket vil kunne aflæses direkte i resultatet, siger Magnus Bolmsjö, adm. dir. hos ProstaLund, hvis aktie har været handlet på Alternativa Aktiemarknaden i godt et år.

Det var i 2004, at distributøren ACMI fik interne problemer og ikke solgte ProstaLunds produkt til mikrobølgebehandling af forstørret prostata ifølge aftalen. Omsætningen styrtdykkede, og i april 2005 overtog ProstaLund det nordamerikanske nysalg. Samarbejdet skulle være afsluttet helt til oktober 2007, men for et hemmeligt beløb afkortes overgangstiden nu kraftigt.

Sidste år ansatte ProstaLund otte personer i en amerikansk salgsorganisation, og nu er yderligere to på vej ind. Selskabet omsatte for omkring syv millioner svenske kroner i Nordamerika i 2005. Med i alt 125 kunder i USA og Canada, og en akkumuleret efterspørgsel hos den kundegruppe, som har været låst til ACMI, vil omsætningen blive tredoblet i år.

— Med egen distribution opnår vi også et bedre dækningsbidrag i aftalerne, siger Magnus Bolmsjö.

I december 2005 vurderede Bolmsjö, at virksomhedens salg ville falde med over 30 procent til omkring 26 millioner svenske kroner for hele året. ProstaLund har omkring 200 aktieejere, hvoraf Investment AB Latour er størst.

Medicoteknikselskabet ProstaLund køber sig fra af den havarerede distributionsaftale med amerikanske ACMI. Lundselskabet får nu adgang til 90 nordamerikanske kunder, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.