lördag 20 april 2024

inloggad som

Skånsk IT-profil død

Mikael Karlsson, grundlægger og hovedejer i den børsnoterede IT-virksomhed Axis i Lund er død efter kort tids kræftsygdom. Han grundlagde Axis i 1984 og var selskabets adm. dir. de første 16 år. Siden da har han været bestyrelsesformand, samtidig med at han engagerede sig i regionens erhvervsliv, blandt andet som formand for netværksorganisationen IT Øresund. Mikael Karlsson blev 42 år.

– Mikael var utrolig begavet, initiativrig og visionær. Han var regionens yngste industrimand og tilhørte den næste generation, som skulle tage over. Han har med Axis skabt et selskab, der efter finansielle kriterier nåede milliardværdi, baseret på ny teknik som er udviklet i Sverige. Det er sjældnere, end mange forstår, siger Christer Fåhraeus, grundlægger af børsnoterede Anoto hvor Mikael Karlsson i en periode var storejer.

Mikael Karlsson var ikke specielt kendt i offentligheden, men alligevel yderst aktiv i skånsk erhvervsliv. Han sad i flere børsnoterede selskabers bestyrelser, men var også tidlig ejer i flere skånske udviklingsselskaber.

Axis har udnævnt Lars-Erik Nilsson til ny bestyrelsesformand. Han har siddet i bestyrelsen siden 2003 og har været adm. dir. for Compaq i Sverige.

Mikael Karlsson, grundlægger og hovedejer i den børsnoterede IT-virksomhed Axis i Lund er død efter kort tids kræftsygdom. Han grundlagde […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.