fredag 19 april 2024

inloggad som

America’s Cup – og hva’ så?

Kort sagt: America’s Cup sejladserne i Øresund er snart overstået. Det har efter alt at dømme været et vellykket arrangement med stort gennemslag i medierne, i det mindste når det gælder selve sejladserne.

Derimod er det tvivlsomt, om det skånske erhvervsliv egentlig har fået noget ud af, at det omrejsende sejlercirkus har gjort ophold i Malmö.

Region Skåne og Malmö by greb ikke chancen for at fremvise seværdigheder som forskningsbyerne Ideon og Medeon for de tilrejsende journalister og erhvervs-VIP’er.

Af Thomas Frostberg

Af cirka 500 akkrediterede journalister har kun et par teams besøgt forskerbyen Ideon i Lund. Ingen har besøgt Medeon i Malmö. Det er det triste resultat af det kæmpearrangement, som kapsejladsen er – og som blev solgt med budskabet om kommende virksomhedsetableringer i regionen.

Denne lynanalyse er ikke et tegn på, at Rapidus har rottet sig sammen med kværulanterne, der har været imod kapsejladsen lige fra starten. Tværtimod beskrev vi det i februar som ”en helt fantastisk begivenhed”, at Malmö skulle være vært for arrangementet. Det står vi stadig inde for. Men nu er tiden kommet til at vurdere arrangementet – og så fremgår det med stadig større tydelighed, at sejladserne som en mulighed for skånsk erhvervsliv til at markedsføre sig selv har været noget af en fiasko.

Ganske vist har en række virksomheder afholdt store kunde- og partnermøder i Malmö i forbindelse med sejladserne. Men det har ikke handlet om at fremvise Malmö, men om at styrke eksisterende kontakter ved interne sammenkomster. Disse møder kunne man i princippet have afholdt hvor som helst i verden.

Heller ikke de forretningsfrokoster, som arrangeredes, har haft fokus på Skåne eller Øresundsregionen. De arrangementer, som Rapidus har besøgt (IT og Nye medier), har desuden været ganske dårlige og har tiltrukket betydeligt færre gæster end ventet.

Med tanke på den ekstremt korte forberedelsestid er der meget, som trods alt har fungeret godt, men det gælder primært selve sejlerarrangementet. De øvrige arrangementer har derimod ikke levet op til forventningerne. Det er forståeligt med den ekstremt korte forberedelsestid, man har haft, men det er alligevel ingen undskyldning.

Hvorfor har man ikke givet de udenlandske journalister en ”quick tour” i bus gennem Skåne, en af de dage hvor der ikke var sejladser, med besøg på blandt andet Ideon og Medeon? Den primære årsag er formentlig, at de personer, som normalt skulle have haft ansvar for denne type aktiviteter, nu har været fuldt involveret i arrangørorganisationen. De har ikke haft et sekund til overs til at tænke på noget andet. Højt placerede personer i Region Skåne og Malmö by har måttet beskæftige sig med at indkøbe grus og asfalt, anlægge kajer og brændstofdepoter og så videre – i stedet for at markedsføre Skåne.

Det eneste, som er lykkedes, er at plante billedet af ”Det Nye Malmö” i omverdenens bevidsthed, blandt andet takket være kombinationen af kapsejlads og indvielsen af Turning Torso – eller ”that twisted fucking building”, som en journalist fra New York udtrykte det med beundring i stemmen. På langt sigt spiller det naturligvis en rolle, men på kortere sigt havde der været betydeligt mere behov for konkrete kontaktmuligheder mellem tilrejsende gæster og skånsk erhvervsliv.

Når man nu taler om at gøre Skåne til en region for tilbagevendende store events, gælder det derfor om hurtigt at analysere og gøre noget ved manglerne i profilering og markedsføring.

Ikke mindst vil det i løbet af efteråret blive nødvendigt at gennemgå finansieringen af sådanne satsninger, eftersom Position Skåne i to år mere har en stor del af deres budget reserveret til afbetaling på dette års kapsejlads.

Næste mulighed kommer allerede om et år, hvor Øresund Match Race indgår i Swedish Match Tour.

Kort sagt: America’s Cup sejladserne i Øresund er snart overstået. Det har efter alt at dømme været et vellykket arrangement […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.