söndag 14 april 2024

inloggad som

Birger Olofsson forlader Öresundskomiteen til juni

Öresundskomiteens direktør gennem knap 11 år, Birger Olofsson, forlader sin stilling sidst i juni 2005 for at drive selvstændig konsulentvirksomhed. Dermed har han udskudt sin allerede meddelte fratræden et halvt år.

For godt en måned siden meddelte Birger Olofsson til bestyrelsen for Öresundskomiteen, at han ville trække sig allerede fra årsskiftet med mulighed for at bistå komiteen i op til en to års periode.

I stedet bliver beslutningen nu, at han trækker sig helt ud af Öresundskomiteen fra juni uden en overgang med en konstitueret direktør, hvilket først har været på tale.

— Med den nye model bliver det en anderledes ukompliceret proces for Öresundskomiteens bestyrelse at finde min afløser, siger Birger Olofsson.

Öresundskomiteen holder bestyrelsesmøde 13. december, hvor man drøfter det videre forløb, men nogen ny kandidat er ikke umiddelbart i kikkerten.

Birger Olofsson siger om sin egen fremtid:

— Jeg har været med til at bygge Öresundskomiteen op, og jeg fylder 60 næste år, og ønsker nu at skabe en egen virksomhed. Jeg var tidligere direktør for et konsulentfirma indenfor lederudvikling og management også i international sammenhæng. Det forventer jeg at arbejde videre med fremover, siger Birger Olofsson, som har et godt netværk at bygge på i Øresundsregionen.

Direktørskiftet kommer netop som Öresundskomiteen er til debat fordi Danmarks strukturreform kan ændre grundlaget som er Øresundsregionens politiske overbygning. Desuden kritiseres komiteens handlekraft på det nuværende mandat, der mangler beslutningskompetence eksempelvis indenfor planlægningen af byggeriet i regionen. Blandt andre formanden for Hovedstadens Udviklingsråd, HUR, Mads Lebech, mener Öresundskomiteen er for handlingslammet, og efterlyser et mere smalt og effektivt råd til at styre fremtidig planlægning med færre politikere, men gerne med regerings-, erhvervs- og uddannelsesfolk fra universiteter.

Öresundskomiteen er en af de ældste Øresundsorganisationer, og udgør indtil videre den politiske samarbejdsplatform. Komiteen repræsenterer i dag 32 lokal- og regionalpolitikere fra 13 medlemsorganisationer, blandt amter, län og kommuner på begge sider af Øresund, herunder også Region Skåne og Hovedstadens Udviklingsråd, HUR. Dertil er den danske og svenske regering med som observatører.

Öresundskomiteens direktør gennem knap 11 år, Birger Olofsson, forlader sin stilling sidst i juni 2005 for at drive selvstændig konsulentvirksomhed. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Exoskelett i nya Lejonkulan

    Ett samarbete med Nasa banade väg för Sofie Woge att utveckla ett så kallat exoskelett för personer med ryggmärgsskada. I veckans avsnitt av Rapidus podd Lejonkulan berättar hon om sitt bolag Tendo som nu behöver pengar för att skala upp.