fredag 19 april 2024

inloggad som

… og sætter pres på Danmarks nye skattecenter

SkatØresund – det danske skattecenter for danske og svenske pendlere, som bor i Sverige men arbejder i Danmark – er kimet ned med 3.000 telefoniske henvendelser i januar/februar siden åbningen 5. januar. Hertil er 1.000 mennesker personligt mødt op på kontorerne i Helsingør og København de to første måneder.

Årsagen til den store efterspørgsel er tvivl om skatteaftalen over Øresund: Den er parlamentarisk godkendt i Danmark, men svensk nøl med den parlamentariske godkendelse betyder, at skatteaftalen ikke formelt er trådt i kraft endnu. For SkatØresund-centret betyder det, at rådgivningen fortsat gives med forbehold, og det medvirker til at presse det ny skattecenter med mange henvendelser.

— Vi må fortælle de mange, som henvender sig, at de kan få godkendt fradrag for især broafgiften og dertil pensionsindbetalinger i Sverige – men under forbehold frem til den svenske, parlamentariske godkendelse, fortæller kontorchef Ernst Larsen fra SkatØresund.

Også reglerne om hjemmearbejde skaber tvivl. Reelt må man ifølge skatteaftalen arbejde hjemme i Sverige et par dage, hvis hovedarbejdsindsatsen fortsat er i beskatningslandet Danmark – og alligevel undgå dobbeltbeskatning. Men på grund af den svenske forsinkelse med godkendelsen kan disse specielle regler først træde i kraft fra det nye danske skatteår per 1. januar 2005.

Der har hidtil været 10 ansat på SkatØresund i København og to i Helsingør, men to ekstra kommer til i april. Marts lader til at byde på en mindre nedgang i henvendelserne, men de ventes at komme med fornyet styrke, når selvangivelserne udsendes i løbet af april. Det er især private, der henvender sig, mens virksomhederne udgør under 10 procent af henvendelserne.

SkatØresund – det danske skattecenter for danske og svenske pendlere, som bor i Sverige men arbejder i Danmark – er […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.