fredag 19 april 2024

inloggad som

Øresund Science Region bør fortsætte – men flere offentlige midler kræves

Øresund Science Region (ØSR) og dens platforme foreslås at få forlænget levetiden, når projektperioden udløber til nytår. Fokus på innovation og iværksætteri bør dog blive tydeligere. Desuden kræves der yderligere offentlige midler, når de nuværende EU-penge slipper op.

Det er nogle af hovedpunkterne i en rapport, som præsenteres i denne uge, bestilt af Øresundsuniversitetet. En undersøgelsesgruppe bestående af blandt andre rektor for Lunds Tekniska Högskola, Gunilla Jönson og Flemming G. Jørgensen, chefanalytiker i Dansk Industri, har gransket og vurderet arbejdet i ØSR og platformene Øresund Environment Academy, Øresund Food Network og Øresund IT Academy.

— Grundfinansieringen bør bestå af både regionale og nationale midler. Det der sker her i Øresundsregionen skal jo også styrke vores lande i et globalt perspektiv, siger Flemming G. Jørgensen.

Øresund Science Region med platforme blev startet for penge fra Teknikbrostiftelsen i Lund, der tilsammen med bidrag fra videnskabsministeriet lå til grund for Interreg-midlerne fra EU. I den nye rapport konstateres det, at startkapitalen har givet et godt udbytte, og at mange investorer er kommet til. Forfatterne peger dog på, at styringen og identiteten vanskeliggøres af, at ingen investor er stor nok til at tage ejeransvar for organisationerne.

Præcis hvilke platforme, der skal forblive og i hvilken form, vil forfatterne ikke udtale sig om. Det må markedet afgøre, mener de.

— De offentlige midler bør blandt andet anvendes til at markedsføre konceptet omkring Øresund Science Region og iværksætte nye platforme. Markedet kommer ind i næste fase, når man kan se, om nogen vil støtte en platform. Hvis interessen ikke er til stede, så bliver det ikke økonomisk muligt at fortsætte, siger Flemming G. Jørgensen.

En fjerde platform udgøres af Medicon Valley Academy, som hovedsageligt finansieres af medlemsgebyrer. Ved siden af platformene findes endvidere de nye projekter Øresund Design og Øresund Logistics.

Øvrige personer bag rapporten er Finn Junge Jensen, rektor for Copenhagen Business School, Carl-Erik Holmqvist, chefkonsulent i Svenskt Näringsliv samt Rune Tønnesen, StudenterSamarbejdet Øresund.

Øresund Science Region (ØSR) og dens platforme foreslås at få forlænget levetiden, når projektperioden udløber til nytår. Fokus på innovation […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.