tisdag 23 april 2024

inloggad som

Chemel har brug for milliontilskud – søger investor i USA

Chemel i Lund skal bruge flere penge for at kunne øge indsatsen inden for markedsføring og salg af selskabets første produkt, biosensoren SIRE. Hidtil er der solgt en snes apparater, og målet for i år er 100 solgte eksemplarer, oplyser bestyrelsesformand Dario Kriz. For at Chemel skal løbe rundt, kræves der et årligt salg på cirka 200 apparater.

En emission senere på foråret vil give omkring fem millioner kroner ved fuldtegning. Dario Kriz vil også udvide ejerkredsen i selskabet. Netop nu er han i Californien for at holde foredrag og rejse penge.

— Ideen er at finde en strategisk ejer med salgskontakter, som kan forædle projekterne med både kapital og industriel kompetence, siger Dario Kriz.

SIRE-sensoren er beregnet til laboratoriebrug og identificerer ved hjælp af enzymer stoffer som glukose, mælkesyre og ethanol i opløsninger. Parallelt foregår arbejdet med at udvikle to nye produkter, dels en nålesensor til intensivpleje som måler glukoseniveauet direkte i patientens blod, og dels en fermentationskontrol som måler forskellige stoffers variationer og styrer fermentationsprocessen.

Chemel i Lund skal bruge flere penge for at kunne øge indsatsen inden for markedsføring og salg af selskabets første […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad