lördag 20 april 2024

inloggad som

Ny behandling mod inkontinens får millionfinansiering

Forretningsmanden Lars Sunnanväder fra Hechingen i Tyskland fylder yderligere en million svenske kroner på udviklingsselskabet Uriplugs kasse. Pengene skal række i halvandet år og føre selskabet frem til ”proof of technology”, oplyser bestyrelsesformand Semmy Rülf.

Uriplug udvikler en behandlingsmetode mod mandlig inkontinens. Nogle dråber af et middel sprøjtes op i urinrøret og danner der en gelprop, som hjælper patienten med at holde tæt. Når det er på tide at tømme blæren, sprøjtes en ny væske ind og opløser proppen. Det primære konkurrerende produkt på markedet i dag er bleer.

Til projektet har man knyttet videnskabelig kompetence i form af professorerne Anders Mattiasson ved urologisk afdeling på Universitetssjukhuset i Lund og Bo Mattiasson ved Kemicentrum, Lunds universitet.

Lars Sunnanväder og opfinderen Jan Clarén ejer omkring 40 procent hver af selskabet. Resten ejes af de øvrige involverede personer.

Forretningsmanden Lars Sunnanväder fra Hechingen i Tyskland fylder yderligere en million svenske kroner på udviklingsselskabet Uriplugs kasse. Pengene skal række […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.