onsdag 14 maj 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Pipeline Biotech åbner kontor i Medicon Valley

Pipeline Biotech A/S, der har sit hovedkvarter i Trige ved Århus, etablerer sig i Medicon Valley. Det jyske selskab har åbnet kontor i forskerparken Symbion i København.

Tiltaget hænger sammen med en skærpet fokus på forretningsudvikling.

— Det er forretningsudviklingen, vi i første omgang placerer i København. Vi skal tættere på kunderne, og derfor skal den kommercielle del ligge her i Medicon Valley regionen, siger Rasmus Nelund. Han er nyudnævnt direktør for forretningsudvikling i Pipeline Biotech.

Pipeline Biotech er en CRO (contract research organization), der har specialiseret sig i farmakologisk forskning i den præ-kliniske fase. Proof of concept, screening-forsøg og andre dyreeksperimentelle forsøg udføres for bioteknologiske og farmaceutiske virksomheder. Dertil kommer toksikologisk og farmakologisk analyse af forsøgsdata samt rådgivning om design og videreudvikling af forsøgene.

— Omkring 80 pct. af vores kunder befinder sig i Medicon Valley. Derfor er det nødvendigt for os at være repræsenteret her, siger Rasmus Nelund. Han tilføjer, at også i forhold til de øvrige kunder – henholdsvis californiske, britiske og tyske – er tilstedeværelsen et klart plus.

I Sverige hører blandt andre Active Biotech, AstraZeneca og SkyePharma med til kundekredsen.

Pipeline Biotech, der afslutter sit årsregnskab til maj, forventer en omsætning på 14-15 mio. kr. i regnskabsåret 2002/03 og en overskudsgrad i lighed med det foregående på ca. 10 pct. Det betyder ifølge Rasmus Nelund en organisk vækst på omkring 50 pct.

Pipeline Biotech er i modsætning til de fleste biotekvirksomheder ikke afhængig af venturekapital. Founder og adm. direktør Klaus Kristensen er hovedaktionær, og derudover har en række business angels investeret i virksomheden.

(Nyheden er leveret af Biotech Denmark med eneret for Rapidus.)

Pipeline Biotech A/S, der har sit hovedkvarter i Trige ved Århus, etablerer sig i Medicon Valley. Det jyske selskab har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Beammwave – risk vänds från ned till upp

    Mobilteknikbolaget Beammwaves aktiekurs har lyft ordentligt den senaste tiden efter att intresset för bolagets teknologi ökat. Nu handlar det ”bara” […]

  • Easy Depot måste öka takten

    I höstas ville den onoterade fastighetsuppstickaren Easy Depot ta in 70 miljoner kronor i en riktad emission. Men planerna avbröts. Samtidigt har Easy Depot ambitionen att bygga 100-150 anläggningar inom tio år, resultatet hittills är två färdiga anläggningar. Nu måste bolaget accelerera för att nå målen.

  • En finanschef ut och en in

    I sommar lämnar Magnus Blixt rollen som finanschef på Skånes bioteknikstjärna Cellavision. Arbetet med att hitta hans efterträdare är redan igång. Och på Skånes största läkemedelsbolag, Camurus i Lund, kliver en ny finanschef in.


  • Öresundsbron 25 år: Stephan Müchlers kravlista

    Den fulla potentialen är långt ifrån nådd med Öresundsbron som i år fyller 25 år.
    Det finns mycket kvar att förändra i vår region, säger Sydsvenska Handelskammarens vd Stephan Müchler.

  • Danmarkskollen – sagt om Sverige i december

    Ikea i danskt blåsväder, svenska vapen för miljarder och miljardförluster i Northvolt för danska pensionssparare – det är några av de danska mediernas berättelser om Sverige i december.

  • Bron (inte) på väg att bli kassako för Skåne

    Ett infrastrukturbeslut i riksdagen utlöste nyligen jubel hos Region Skåne. Öresundsbrons intäkter ska återinvesteras i skånska vägar och järnvägar, lovar regeringen. Men stämmer det verkligen att bron snart är helt avbetald? Rapidus reder ut.

  • Protester mot Köpenhamns nya ö

    Protesterna tilltar mot den nya ön, Lynetteholmen, som Köpenhamn planerar att bygga i Öresund. Onödig och kommer att hindra vattengenomströmningen i Öresund, anser kritkerna. Se här vad det kommer att kosta.

  • Därför köper danska staten Kastrup

    Danska staten köper ut Köpenhamns flygplats Kastrup från börsen. Danmark, som även gått in som ägare i räddningen av SAS, tar därmed ett helhetsgrepp om landets flyginfrastruktur.

  • Danmarkskollen – sagt om Sverige i november:

    En dålig svensk miljökommissionär, skydd för varumärket “Sverige” och svensk life science-strategi – det är vad som har uppmärksammats i media i Danmark senaste månaden.

  • Media Evolution i danskt samarbete

    Media Evolution har tröttnat på den långsamma integrationen i Öresund och har träffat avtal med sin motsvarighet i Köpenhamn, Bloxhub. ”Det är bara första steget”.

  • Danskar skriker efter svensk arbetskraft

    Den danska efterfrågan på svensk arbetskraft är i starkt ökande. Det vittnar Dansk-Svenska Handelskammaren om, som räknar med en fördubbling av Öresundspendlingen.

  • Danmarkskollen – sagt om Sverige i oktober

    Sagt om Sverige i Danmark i oktober: Tivoli utan svenskar som drivkraft, svensk polischef blir dansk superstjärna, “kinesiska Volvo”.

  • Danmarkskollen – sagt om Sverige i Danmark i september

    En dansk trafikprofessor dissar de svenska planerna på en ny Öresundsförbindelse. Det är det mest uppseendeväckande uttalande som gjorts om Sverige i danska medier den senaste månaden.