torsdag 29 februari 2024

inloggad som

HIV-forskningsvirksomhed søger kapital til produktlancering

Det danske medicinalfirma ViroGates vil søge yderligere kapital i løbet af 2003. Et sted mellem 2 og 5 millioner kroner kræves for at virksomheden i 2004 skal kunne lancere sit produkt, et analyseudstyr til måling af et bestemt molekyle i kroppen på HIV-smittede.

Ifølge Peter Benson i ViroGates bestyrelse foregår der drøftelser med både danske og udenlandske investorer. I dag er det hovedsageligt bestyrelsesmedlemmerne der ejer selskabet ViroGates Holding ApS, med datterselskaberne ViroGates Denmark og ViroGates Southafrica. Desuden har private investorer indskudt en del kapital, og i august modtog man et konvertibelt lån fra innovationsmiljøet BioVision.

Det molekyle som måles kaldes suPAR, og koncentrationen af det viser hvor hurtigt den HIV-smittede er på vej til at udvikle AIDS. ViroGates’ test giver dermed et fingerpeg om hvornår behandling bør sættes ind. En person der er smittet kan gå længe uden symptomer, med lav viruskoncentration i blodet, og så er medicinering unødvendig og øger risikoen for udvikling af resistens.

I dag får man nogenlunde samme information ved at måle mængden af viruspartikler i blodet. ViroGates’ metode er dog betydeligt lettere at bruge og vil presse omkostningerne ned til omkring en tiendedel af den nuværende pris på 800 kroner. Testen vil i starten blive markedsført i Sydafrika.

Blandt de øvrige medlemmer af ViroGates’ bestyrelse er forskningschefen Jesper Eugen-Olsen samt Jørgen Thorball fra Novozymes og tidligere Pharmacia. Peter Benson sidder også i bestyrelsen for blandt andet CellaVision og BioGaia.

Det danske medicinalfirma ViroGates vil søge yderligere kapital i løbet af 2003. Et sted mellem 2 og 5 millioner kroner […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad