tisdag 25 juni 2024

inloggad som

CellaVision varsler personale i Lund og USA

Medicoteknikfirmaet CellaVision i forskerparken Ideon varsler syv af sine 48 ansatte om opsigelse. Fem personer i Lund og to i USA berøres. I alt vil selskabet sænke sine omkostninger med 25 procent, svarende til 12-13 millioner svenske kroner på årsbasis.

— Vi tilpasser omkostningerne for at afkorte den tid der går inden vi har opnået positivt cashflow. Desuden giver det os større udholdenhed forud for næste kapitaltilførsel, siger CellaVisions adm. dir. Yvonne Mårtensson til Rapidus.

Dermed vil selskabets kassebeholdning række et stykke ind i 2004.

Regnskabsrapporten for 2002 kommer først i midten af februar, men for at undgå spekulationer afslører Yvonne Mårtensson at salget gik godt i slutningen af året efter et svagt tredje kvartal. Alene i december solgte man ni eksemplarer af selskabets apparat til klassificering af røde og hvide blodlegemer. Det er næsten lige så mange som i de tre første kvartaler tilsammen.

Blandt større ejere i CellaVision kan nævnes grundlæggeren Christer Fåhraeus, H&B Capital, 3i, Metallica, Skandia og Industrifonden.

Medicoteknikfirmaet CellaVision i forskerparken Ideon varsler syv af sine 48 ansatte om opsigelse. Fem personer i Lund og to i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Miljardavtalet sprack

    Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.