torsdag 20 juni 2024

inloggad som

LiPlasome Pharma i Lyngby har gennembrud i teknik mod kræft

Efter halvandet års forsøg har det relativt nye, danske biotekselskab LiPlasome Pharma A/S i Lyngby nord for København fået gennembrud med en ny teknik til kræftbehandling, som bekræfter den tese hele firmaet blev startet på med et kapitalindskud på 20 millioner kr.

— Vi kan drage et lettelsens suk. Vi havde kun videnskabelige og kemiske byggesten til forretningsideen, og nu beviser vores forsøg, at metoden holder til tests i biologisk materiale, siger forsker og Ph.D. i biomembranfysik, Kent Jørgensen, som er direktør for firmaet.

Metoden går i korthed ud på at lave cancer-medicin, som camoufleres til først at udløses, når det kommer hen til tumoren. Teknikken skaber et kemisk skjold om medicinen, så raske celler beskyttes. Det er først når giften i medicinen når hen til cancercellen, at tumorens enzymer klipper en halvdel af molekylet i cancermedicinen over, så stoffet mod cancer bliver aktivt.

— Efter forsøgene er vi i en spændende ny fase. Vi har bevist, at raske celler ikke beskadiges, og er dermed færdige med cellefasen i de prækliniske forsøg. De kliniske forsøg på mennesker kommer om et par år sammen med yderligere kapitaltilførsel, fortæller Kent Jørgensen.

LiPlasome Pharma A/S har været stille overfor offentligheden under forsøgene. Den seneste press-release på firmaets hjemmeside stammer fra 23. januar 2001.

— Men vi står nu i en fase, hvor der vil komme en hel del mere frem, fortæller Kent Jørgensen.

Investorer i LiPlasome Pharma A/S er Løvens Kemiske Fabrik og Bankinvest. Firmaet begyndte med tre ansatte og har nu ni, som arbejder i forskermiljøet på Danmarks Tekniske Universitet.

Efter halvandet års forsøg har det relativt nye, danske biotekselskab LiPlasome Pharma A/S i Lyngby nord for København fået gennembrud […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Glad midsommar!

  Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

 • Het sommar för skånska gamingbolag

  Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

  Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]