fredag 19 april 2024

inloggad som

Sync i Malmö vil vokse i Europa – søger 10 millioner EURO

Softwarefirmaet Sync i Malmö med 60 ansatte søger omkring ti millioner EURO i en ny finansieringsrunde som forventes afsluttet til sommer. I løbet af ugen mødes ledelsen med investorer i London. Diskussionerne med udenlandske finansielle og industrielle aktører bakkes op af den nuværende storejer b-business partners, som hidtil har investeret 6-7 millioner EURO i Sync.

Pengene skal bruges til ekspansion i Europa. Målet er at etablere sig i Tyskland og England i løbet af efteråret, blandt andet ved at vokse ud i verden via nuværende svenske storkunder. På nogle års sigt er det målet også at være repræsenteret i USA.

Syncs software binder forskellige eksisterende administrative systemer sammen, både internt i en virksomhed og i kommunikationen med leverandører og kunder. Softwaren markedsføres som standardprodukt med installationstider fra fem uger op til et halvt år, hvilket er hurtigere end konkurrenterne ifølge adm. dir. Anders Rudsvik.

Målgruppen er først og fremmest større industrivirksomheder, og en grundlicens for den komplette software koster 3-10 millioner svenske kroner. Begrænsede versioner til mere specifikke formål koster fra 800.000 kroner. Sidste år stod licensindtægter for 70 procent af omsætningen på 20 millioner svenske kroner. På længere sigt skal licenserne stå for 60 procent.

Baggrunden er et behov hos industrikoncernen Trelleborg AB i starten af 90’erne for at indsamle information fra alle datterselskaber, produktionsenheder og lagre i ét system. Efter et pilotprojekt blev udviklingen lagt i mølpose frem til slutningen af 1999 hvor Sync blev grundlagt. I dag er Trelleborg, Metso, Atlas Copco og Rexam blandt kunderne.

På partnersiden finder vi IBM, Hewlett-Packard, Sun og WM-data.

Største enkeltejer er b-business partners med 40 procent. Bag selskabet står primært svenske giganter som Investor, Ericsson, AstraZeneca, Atlas Copco, Electrolux, SKF og SEB.

Softwarefirmaet Sync i Malmö med 60 ansatte søger omkring ti millioner EURO i en ny finansieringsrunde som forventes afsluttet til […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.