tisdag 25 juni 2024

inloggad som

Professor vil starte iværksætterdage i Malmö

Malmö kan få en årlig iværksætterkonference. Den første tænkes afholdt til august næste år. En årlig pris til en person der har arbejdet for bedre iværksætterforhold i samfundet indgår i planerne. Bag konferencen skal, hvis alt falder på plads, blandt andre Malmö Högskola og Malmö kommune stå.

Det er Björn Bjerke, professor i iværksætning, som har taget initiativet og arbejder for konferencen.

Den 1. juli tiltræder Björn Bjerke det nye professorat i iværksætning i international belysning ved Malmö Högskola. Professoratet finansieres i fem år med 15 millioner svenske kroner af forretningsmændene Dan Olofsson, Sten K. Johnson, Rune Andersson og Alf Tönnesson.

Malmö kan få en årlig iværksætterkonference. Den første tænkes afholdt til august næste år. En årlig pris til en person […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Miljardavtalet sprack

    Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.