söndag 14 april 2024

inloggad som

Revisorer kritiserer Region Skånes erhvervsfremmearbejde

Erhvervsfremmeenheden i Region Skåne kritiseres på flere punkter i en undersøgelse foretaget af regionens revisorer. Arbejdet har for eksempel udvist ”mangel på stringens og struktur”.

Undersøgerne har interviewet omkring 30 repræsentanter for kommuner, erhvervsliv og organisationer. De allerfleste er positive over for Region Skånes initiativer på området. Men samtidig har de udspurgte ”savnet stærke initiativer og en tydelig linje i arbejdet”.

Kritikken går blandt andet på en rodet organisation hvor man ikke ved hvem der har ansvar for hvad.

I rapporten fremføres endvidere bekymring for at Skåne er den svageste part i Øresundsarbejdet. Flere af de interviewede efterlyser resultater af de forskellige samarbejdsprojekter som er startet. Undersøgerne konstaterer desuden at Copenhagen Capacity har ringe kendskab til erhvervsfremmeenheden og dens organisation.

Rolf Tufvesson, ansvarligt regionrådsmedlem, er delvist enig i kritikken. For at tydeliggøre organisation er Erhvervsfremmeenheden blevet opdelt i to afdelinger med ansvar for henholdsvis investeringsfremmende tiltag og erhvervsudvikling og vækst. I Øresundsarbejdet kræves der en stærkere skånsk organisation med mere personale og flere ressourcer.

Erhvervsfremmeenheden i Region Skåne kritiseres på flere punkter i en undersøgelse foretaget af regionens revisorer. Arbejdet har for eksempel udvist […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Exoskelett i nya Lejonkulan

    Ett samarbete med Nasa banade väg för Sofie Woge att utveckla ett så kallat exoskelett för personer med ryggmärgsskada. I veckans avsnitt av Rapidus podd Lejonkulan berättar hon om sitt bolag Tendo som nu behöver pengar för att skala upp.