lördag 20 april 2024

inloggad som

Øresund fremstod som No-tech Valley på Comdex

Kort sagt: Den gennemsnitlige gæst på Comdexmessen i Gøteborg fik indtryk af at Øresundsregionen halter langt efter når det gælder IT. Den russiske pavillon have lige så mange virksomheder repræsenteret som Skåne og Danmark tilsammen.

Af Thomas Frostberg

Det nystartede PR-projekt IT Sweden, finansieret af det offentlige og erhvervslivet i fællesskab, har fem målmarkeder der skal bearbejdes intensivt i 2002:

USA, Japan, Kina, Storbritannien – og Sverige.

— Kun få herhjemme har et helhedsindtryk af hvad Sverige kan tilbyde. Vi kan ikke styrke billedet af Sverige internationalt hvis vi ikke har samme billede internt i Sverige, forklarer Karin Jönsson, projektleder for IT Sweden, som drives inden for rammerne af Invest in Sweden Agency, ISA.

Det samme burde gælde for Øresundsregionen.

Fejlen var ikke de virksomheder som var til stede på Comdex – Scalado fra Ideon, Sifira fra København, Tele Danmark Internordia og nogle få andre klarede sig udmærket. Problemet var at ikke flere viste flaget over for de 27.000 gæster og 200 journalister.

For Gøteborgregionen var messen et reelt løft, ikke bare fordi den blev afholdt i byen, men primært fordi de lokale virksomheder tilsammen demonstrerede stor innovationsrigdom i regionen. Gøteborg er ellers kendt for meget andet end at være et IT-centrum.

De mest almindelige begrundelser for ikke at udstille er at Comdex Nordic blev afholdt for første gang, at Cebit følger efter om ganske kort tid, og så naturligvis den generelle nedtur for IT sidste år som bevirker at mange klamrer sig til tegnebogen.

Men kendsgerningen står tilbage: IT Øresund har et stort stykke arbejde foran sig før begrebet er lige så godt indarbejdet som det er lykkedes Medicon Valley at blive. Peter Höjerback, nytiltrådt adm. dir. for IT Øresund, syntes også regionens deltagelse var for ringe.

Andre organisationer med det formål at markedsføre Øresundsregionen, for eksempel Region Skåne og Copenhagen Capacity, bidrog heller ikke til at styrke billedet af Øresund som IT-knudepunkt. Region Skåne havde kun et enkelt skilt med på ISA’s stand og en repræsentant på plads noget af messeperioden mens Telecom City (Karlskrona) og Internet Bay (Nordsverige og Finland) havde taget lokale start-ups med.

Copenhagen Capacity så man overhovedet ikke noget til.

Til Cebit gør man sig lidt større anstrengelser på begge sider af Øresund, men det kræver en langt større indsats for at omverdenen skal forstå at regionens IT-industri er stærk.

Et enkelt forslag er at IT Øresund leder arbejdet med en fællesstand på kommende messer hvor virksomheder som Mærsk Data og Sigma-kredsen, Anoto og Vigilante blandes med en gruppe udvalgte, højinteressante start-ups.

Kort sagt: Den gennemsnitlige gæst på Comdexmessen i Gøteborg fik indtryk af at Øresundsregionen halter langt efter når det gælder […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.