söndag 14 april 2024

inloggad som

ITEK i Danmark kommer med nyt skatteoplæg for Øresund

Brancheorganisationen ITEK i Danmark og et par øvrige organisationer præsenterer et nyt skatteoplæg for den danske regering, så blandt andet IT-firmaerne nemmere kan rekruttere over Øresund. Hovedløsningen er, at man skal beskattes hvor man bor. Og er der en skattedifferencer for eksempelvis en dansker bosiddende i Sverige, men med arbejde i Danmark, skal det klares via udligningsordninger i en Edb-model, som ITEK laver en drejebog for. Det vil sige, at en dansker kommer til at betale skat på dansk niveau. Forskellen bliver, hvor pengene sendes hen.

Danmark er problemet i denne sag i følge branchedirektør Tom Togsverd fra ITEK, som er et branchefællesskab under Dansk Industri for virksomheder inden for IT-, tele-, elektronik- og kommunikationsområdet. Det var en dansk ide, at danskere, som arbejdede i Danmark, men boede i Sverige, fortsat skulle betale skat i Danmark.

Det kommende oplæg til en ramme for en udligningsordning afleveres til den danske skatte- og erhvervsminister om to-tre uger. Oplægget tilstræber, at hverken Danmark eller Sverige taber noget.

— Når man i Danmark trækker arbejdsmarkedsbidrag og andre skatter kan man lave et program, så de penge overføres til svenske kasser. Det er muligt, at det ikke vil gå præcist lige op, men man kan komme tæt på. Det skal Edb-maskinerne finde ud af. Den enkelte virksomhed skal ikke rode med det. Vi kommer med et koncept til en computerberegning, og så må det offentlige lave finpudsningen, siger Tom Togsverd.

Specielt IT- og biotekfirmaerne har problemer med blandt andet dobbeltbeskatning over Øresund. ITEK´s initiativ kommer efter groteske eksempler fra medlemsvirksomhederne, hvor flere nu har opgivet eller er tøvende med at rekruttere arbejdskraft i Sverige på grund af skattereglerne.

Brancheorganisationen ITEK i Danmark og et par øvrige organisationer præsenterer et nyt skatteoplæg for den danske regering, så blandt andet […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Exoskelett i nya Lejonkulan

    Ett samarbete med Nasa banade väg för Sofie Woge att utveckla ett så kallat exoskelett för personer med ryggmärgsskada. I veckans avsnitt av Rapidus podd Lejonkulan berättar hon om sitt bolag Tendo som nu behöver pengar för att skala upp.