lördag 22 juni 2024

inloggad som

Luvits emission til småejerne et flop

En dårlig børskurs bevirkede, at det Lundbaserede e-learningfirma Luvit gik glip af næsten 10 millioner svenske kroner i den emission, som blev afsluttet for nylig. Kun en procent af tilbudet til de mindre ejere blev tegnet. Årsagen er, at børskursen har ligget under tegningskursen i hele emissionsperioden.

Luvits hovedejere – Lunds universitets utvecklings AB, TeknoSeed, Andante Holding og Icon Medialab – havde i forvejen garanteret deres del af emissionen svarende til syv millioner.

Tilbudet til de øvrige aktieejere havde en værdi af 10 millioner, men gav kun 100.000 kroner. Det forbigik selskabet dog i tavshed, da man i fredags meddelte resultatet af emissionen. I pressemeddelelsen hedder det blot, at Luvit får tilført 7,1 millioner før emissionsomkostninger.

Adm. dir. Ola Möllerström ser alligevel ikke resultatet som en fiasko. Luvit kan klare sig året ud med hovedejernes kapitaltilførsel og en emission på 13 millioner til nye, institutionelle investorer gennemført i starten af året. Tilbudet til de øvrige aktieejere fandt sted af retfærdighedshensyn, siger han.

Omsætningen i aktien har været høj under emissionsperioden, og Ola Möllerström tror, at mange i stedet har valgt at handle over børsen. At kursen alligevel ikke er blevet presset op til emissionsniveauet på 10 kroner mener han skyldes, at markedet er usikkert på, hvor Luvit er på vej hen.

— Indholdet i rapporten for første kvartal bliver forhåbentlig interessant, men mere kan jeg ikke sige lige nu, kommenterer Ola Möllerström.

En dårlig børskurs bevirkede, at det Lundbaserede e-learningfirma Luvit gik glip af næsten 10 millioner svenske kroner i den emission, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Glad midsommar!

  Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

 • Het sommar för skånska gamingbolag

  Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

  Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]