söndag 3 mars 2024

inloggad som

Anoto skal være ”Big in Japan”

Anoto i Lund arbejder i øjeblikket intensivt på at nå et gennembrud på det japanske marked. Foruden tilstedeværelsen via et japansk datterselskab har repræsentanter fra både Anoto, med adm. dir. Christer Fåhraeus i spidsen, og moderselskabet C Technologies besøgt Japan de seneste måneder. Den tidligere Telia-chef Lars Berg, som sidder i Anotos bestyrelse, har også fungeret som døråbner til de japanske mobiloperatører. Inden længe rejser en ny delegation til Asien.

— Vi tager derud mindst en gang om måneden i det kommende halve år. Japan er et voldsomt interessant marked for os, og det kan blive vores største marked på tre til fem års sigt, inden Kina kommer på omgangshøjde, siger Christer Fåhraeus.

Anoto har udviklet en kameraudstyret pen og et specialmønstret papir, som bevirker, at pennen kan se, hvad og hvor på papiret brugeren skriver og via mobiltelefon overføre teksten til en computer, fax eller anden mobiltelefon. Christer Fåhraeus ser flere baggrundsfaktorer, som kan give Anoto stor succes i Japan.

— De er verdens førende på den type af brugervenlige ydelser og produkter i mobiltelefonmiljøet, som Anoto opererer i. Desuden er de vældig billedorienterede og kan se fordelene endnu tydeligere. Vi løser problemer, som de slås med dagligt, siger han.

Mobile positioneringssystemer er også kommet længere i Japan. Det giver mulighed for at trykke reklamer på Anoto-papiret, og når brugeren så afkrydser for eksempel McDonald’s logo, sendes der en SMS med rutebeskrivelse til nærmeste restaurant.

Den forretningsmodel, som Anoto anvender – revenue sharing, hvor indtægterne deles mellem Anoto, mobiloperatøren som leverer tjenesterne og papirproducenten som sørger for Anoto-papiret – er ifølge Fåhraeus ”ældgammel” i Japan og behøver derfor ikke forklares til potentielle partnere.

Netop nu foregår der en tilpasning af Anotos teknologi til japanske standarder. En kommerciel lancering kan først finde sted i løbet af næste forår, et halvt år efter markedspremieren i Europa. To vigtige partneraftaler er allerede klar med Japans førende papirproducent Kokuyo og penneproducenten Pilot Corporation. Det bliver dog først i slutningen af 2003, at Pilot har en Anoto-pen ude på markedet.

Anoto i Lund arbejder i øjeblikket intensivt på at nå et gennembrud på det japanske marked. Foruden tilstedeværelsen via et […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.