lördag 20 april 2024

inloggad som

Amerikansk dagblad køber annoncesystem fra Mactive i Helsingborg

Dagbladet Milwaukee Journal Sentinel i Wisconsin, USA, køber annoncehåndteringssystemet AdBase fra Helsingborgvirksomheden Mactive for elleve millioner svenske kroner.

Avisen har et oplag på 460.000 eksemplarer. Aftalen omfatter licenser til mere end hundrede brugere og er en af største hidtil i USA for Mactive, som startede sit amerikanske datterselskab for tre år siden. I dag har Mactive Inc. omkring 40 ansatte og kontorer på både øst- og vestkysten.

— Vi vil opleve en kraftig vækst for Mactive i USA i løbet af år 2001. Det er her vi vil vokse hurtigst, når det gælder traditionelle annoncesystemer. Men der er stadig en del hvide pletter at bearbejde også på det europæiske marked, siger adm. dir. Anders Dahl.

AdBase er et integreret system, som kan anvendes i alle faser af annoncehåndteringen, fra bestilling til produktion og fakturering. Oprindelsen er udviklingen af et annoncesystem på Helsingborgs Dagblad. Virksomheden blev udskilt i 1988, og i dag har man kunder i en halv snes lande.

I aftalen med Milwaukee Journal Sentinel indgår også annoncesystemet WebBase, hvor annoncørerne selv kan bestille og producere annoncerne via internettet.

Mactive indgår i den privatejede Fusiokoncern sammen med Pactive, som i sidste uge fik en ordre på mobile internettjenester fra Saudi Telecom i Saudi-Arabien. Fusiokoncernen omsatte sidste år for omkring 100 millioner svenske kroner.

Dagbladet Milwaukee Journal Sentinel i Wisconsin, USA, køber annoncehåndteringssystemet AdBase fra Helsingborgvirksomheden Mactive for elleve millioner svenske kroner. Avisen har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.