onsdag 17 juli 2024

inloggad som

Optilink forbereder storemission til foråret

Ronnebyvirksomheden Optilink, hvor det Malmøbaserede Wilh. Sonesson er en af de største ejere, afslutter i disse dage en nyemission på 25 millioner svenske kroner til de nuværende aktieejere.

Næste skridt er en betydeligt større emission i løbet af foråret i størrelsesordnen 20-25 millioner dollars. Her vil man blandt andet henvende sig til strategiske samarbejdspartnere og internationale investorer.

Optilink udvikler en metode til holografisk optisk datalagring, som vil gøre det muligt at lagre flere hundrede gange mere information på samme areal som i dag. Oprindelsen er blandt andet forskningsresultater ved Risø-laboratoriet.

Det første produkt med den nye teknologi bliver på området smartcards, og det vil blive præsenteret sammen med de planlagte samarbejdspartnere på Cebit-messen i Hannover til foråret. Takket være den betydeligt højere lagringskapacitet vil smartcards kunne anvendes til lagring af for eksempel røntgenbilleder og patientjournaler. Et andet tænkeligt anvendelsesområde er til avanceret biometrisk indlogning, eftersom der kan ligge flere faktorer end blot fingeraftryk på kortet.

Et andet fremtidigt produktområde er digitalfilm, hvor dagens biografmaskiner kan udskiftes med tilsvarende digitale versioner. Hidtil har det ikke kunne lade sig gøre, fordi man har manglet et tilstrækkeligt omfattende lagringsmedie, som samtidig er enkelt at distribuere.

Ronnebyvirksomheden Optilink, hvor det Malmøbaserede Wilh. Sonesson er en af de største ejere, afslutter i disse dage en nyemission på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.