tisdag 3 oktober 2023

inloggad som

Optilink forbereder storemission til foråret

Ronnebyvirksomheden Optilink, hvor det Malmøbaserede Wilh. Sonesson er en af de største ejere, afslutter i disse dage en nyemission på 25 millioner svenske kroner til de nuværende aktieejere.

Næste skridt er en betydeligt større emission i løbet af foråret i størrelsesordnen 20-25 millioner dollars. Her vil man blandt andet henvende sig til strategiske samarbejdspartnere og internationale investorer.

Optilink udvikler en metode til holografisk optisk datalagring, som vil gøre det muligt at lagre flere hundrede gange mere information på samme areal som i dag. Oprindelsen er blandt andet forskningsresultater ved Risø-laboratoriet.

Det første produkt med den nye teknologi bliver på området smartcards, og det vil blive præsenteret sammen med de planlagte samarbejdspartnere på Cebit-messen i Hannover til foråret. Takket være den betydeligt højere lagringskapacitet vil smartcards kunne anvendes til lagring af for eksempel røntgenbilleder og patientjournaler. Et andet tænkeligt anvendelsesområde er til avanceret biometrisk indlogning, eftersom der kan ligge flere faktorer end blot fingeraftryk på kortet.

Et andet fremtidigt produktområde er digitalfilm, hvor dagens biografmaskiner kan udskiftes med tilsvarende digitale versioner. Hidtil har det ikke kunne lade sig gøre, fordi man har manglet et tilstrækkeligt omfattende lagringsmedie, som samtidig er enkelt at distribuere.

Ronnebyvirksomheden Optilink, hvor det Malmøbaserede Wilh. Sonesson er en af de største ejere, afslutter i disse dage en nyemission på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad