tisdag 25 juni 2024

inloggad som

Danskerne kender ikke Skåne

En ny undersøgelse afslører en hidtil overset barriere for Øresundsintegrationen:

Danskernes kendskab til det gamle danske land i Skåne er stærkt begrænset for besøgene på den anden side af Øresund er yderst sjældne.

Over fire femtedele af danskerne kommer endda meget sjældent eller slet ikke i Skåne, afslører undersøgelsen, som Nyhedsbrevet Rapidus har foretaget i samarbejde med analyseinstituttet Zapera.com blandt 503 danskere i København, Frederiksberg samt Københavns og Frederiksborg Amt.

Til gengæld er danskernes Skånebesøg intensiveret i 1999 og 2000, og 13,5 procent af besøgene skyldes nu arbejdet.

Mens skåningerne meget ofte bruger København som alternativ hovedstad, så mangler danskerne altså lysten til genbesøg:

26,7 procent besøger kun Skåne én til tre gange om året, og samler man den gruppe med de danskere, som kommer endnu sjældnere til Skåne, så drejer det sig om hele 86,7 procent af danskerne, som kun kommer på sporadiske besøg i Skåne – eller bliver væk.

Hele 19,6 procent siger lige ud, at de aldrig kommer i Skåne.

Det seneste år med Øresundsregionen i fokus har dog skærpet interessen for Skåne hos omkring en tredjedel af danskerne: 28,7 procent af danskerne har vist det ved at besøge Malmø, og 37,9 procent har besøgt Helsingborg indenfor de seneste 12 måneder.

Trods de sjældne besøg har Skåne de seneste to år fået stigende danskertække.

Ud af de samlede, registrerede, danske besøg i Skåne kom 27,6 procent af besøgene i 1999, mens hele 42,4 procent af besøgene kom det første halvår i 2000.

Ser man til slut på, hvorfor de relativt få danskere kommer til Skåne ud over af hensyn til arbejdet, så skyldes 22,5 procent af besøgene ferie eller weekendophold, 10,9 procent besøger familie eller venner, og 2,9 procent kommer for at få undervisning. 32,4 procent opgiver andre grunde.

En ny undersøgelse afslører en hidtil overset barriere for Øresundsintegrationen: Danskernes kendskab til det gamle danske land i Skåne er […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Miljardavtalet sprack

    Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.