lördag 20 april 2024

inloggad som

Problemer med at forene Danmark og Sverige i Business Guide Oresund

Business Guide Oresund har udskudt lanceringen af sin Øresundsportal til den 1. juli, samme dag som broåbningen finder sted. Ganske vist åbnede hjemmesiden i går, men det er kun en betaversion, en slags demo, for at annoncører skal kunne danne sig et indtryk af, hvordan den kommer til at se ud.

Årsagen til den forsinkede premiere er flere forskellige tekniske problemer blandt andet med at samkøre registrene over de 40.000 danske og svenske virksomheder i regionen, forklarer Anders Larsen på Kraks Forlag, som er en af aktørerne bag portalen. De svenske og danske branchestrukturer er forskellige, og der kræves en hel del arbejde for at forene branchekoderne. I øjeblikket vises mange svenske virksomheder med branchekoden ”Svenske virksomheder med uoplyst fag”.

Desuden har danske virksomheder haft mulighed for at vælge flere forskellige brancherubrikker, mens svenske firmaer har måttet nøjes med en enkelt. Det betyder, at hvis man i dag søger på en branche, får man vist flere danske end svenske firmaer – og det skal afhjælpes.

Yderligere et problem er, at svenske annoncer endnu ikke dukker op på hjemmesiden, oplyser Anders Larsen. Hvorfor ved man stadig ikke.

Rapidus’ søgninger i virksomhedsregistret viser også eksempler på anmeldte firmaer, som endnu ikke er medtaget. I andre tilfælde mangler alle oplysninger ud over firmaets navn og adresse.

Business Guide Oresund har udskudt lanceringen af sin Øresundsportal til den 1. juli, samme dag som broåbningen finder sted. Ganske […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.