måndag 25 september 2023

inloggad som

Posten kommer med dags varsel i Øresundsregionen

Et brev postet om aftenen i København skal fra 1. juli kunne nå Lund eller Hörby næste morgen. Dermed er det slut med udlandspost mellem Skåne og Sjælland, som nu får post mellem de to områder én til to dage hurtigere ved broens åbning. Kurerpost kommer også hurtigere fremover i Øresundsregionen. Og måske vigtigst for erhvervslivet bliver en tilladelse til adresseløse forsendelser over sundet – typisk reklamer og aviser – sålænge det er indenfor Øresundsregionen.

Det ny samarbejde mellem Post Danmark og Posten Sverige AB offentliggøres i morgen i København og Malmø, hvor man også meddeler, at posttaksterne dog opretholdes.

— Alle andre modtagere udenfor Øresundsregionen i Danmark og Sverige får fortsat almindelig udlandspost, fortæller Post Danmarks pressechef Arne Kjerulf.

I morgen offentliggøres også to nye frimærker, som udkommer i Danmark og Sverige. Motiverne er Øresundsbroen og et stiliseret kort over regionen. Og som gimmick bliver et kæmpe postkort skrevet i København og et i Skåne, som sendes over sundet for at markere postintegrationen.

Et brev postet om aftenen i København skal fra 1. juli kunne nå Lund eller Hörby næste morgen. Dermed er […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad