Zacco och Albihns bildar ny patentjätte

Patentbyråerna Zacco och Albihns fusioneras från 1 juli. Affären skapar en av de största byråerna inom patent- och varumärkesrätt i Nordeuropa, med runt 600 anställda varav över 200 jurister.

Fusionen sker genom att ägarna till Stockholmsbaserade Albihns säljer sina aktier till Zaccokoncernens moderbolag i utbyte mot andelar i det nya företaget, som kommer att gå under namnet Zacco Group.

Zacco har idag cirka 400 anställda medan Albihns har 200. Men i Sverige är Albihns flera gånger större, uppger Zaccos VD Hans-Bertil Håkansson, som också blir VD i nya Zacco Group.

-- Genom affären blir vi störst på marknaderna i Sverige, Norge och Danmark samt störst på varumärken i Holland, säger han till Rapidus.

Zaccokoncernen, med huvudkontor i Köpenhamn och filialer i bland annat Malmö, Oslo och Amsterdam, omsatte senaste räkenskapsåret cirka 600 miljoner danska kronor med ett resultat på 25 miljoner, uppger Hans-Bertil Håkansson.

Albihns, som utanför Sverige även har kontor i Köpenhamn och München, omsatte under 2007 366 miljoner svenska kronor och gjorde en vinst på 4,7 miljoner.

Av Erik Olausson

Bransch/Kategori

    Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

    Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

    Prova nyhetstjänsten här!


    Samarbetspartners: