tisdag 1 juli 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

TAT starter i Sydkorea og satser på egen grænseflade

Malmöfirmaet TAT åbner et kontor i Sydkorea. En person er allerede på plads, og i løbet af foråret vil yderligere to fra Malmökontoret begynde at arbejde i Sewon, halvtreds kilometer syd for Seoul. Samtidig forbereder TAT en satsning på et nyt sortiment inden for mobiltelefonteknik.

— Afdelingen i Korea har i første omgang til formål at videreudvikle samarbejdet med Samsung. Vi er nødt til at være til stede der, men også i form af koreanske medarbejdere for at bygge bro over kulturforskellene, siger Ludvig Linge, adm. dir. hos TAT, der er en forkortelse for The Astonishing Tribe.

Personalet i Sydkorea skal arbejde med forretningsudvikling og støtte til kunder, heriblandt Samsung og Sony Ericsson. TAT har yderligere et par kunder, men de er hemmelige, og i dag findes Kastor, selskabets teknik til styring af brugergrænseflader i mobiltelefoner, i skønsmæssigt 40-50 millioner enheder verden over.

— Vi begynder forsigtigt med det nye kontor, men det er min fornemmelse, at vi bliver nødt til at ansætte flere koreanere i løbet af foråret, siger Ludvig Linge.

På 3GSM-messen, som starter i dag, præsenterer TAT et første eksempel på deres helt egen brugergrænseflade. Det handler om et produkt til at vise TV i mobiltelefoner.

— Vi bruger meget krudt på de produkter, vi skal sælge i 2007/2008. Udfordringen ligger i at finde produkterne efter Kastor. Jo mere funktionalitet, der lægges ind i telefonerne, desto mere komplekst bliver det at skabe et godt brugermiljø. Det giver os mulighed for at udnytte den markedsposition vi har i dag, siger Ludvig Linge.

I det seneste regnskabsår, som sluttede i april, omsatte TAT for godt 21 millioner svenske kroner og havde et overskud på 4 millioner. I dag har selskabet 45 ansatte, men Ludvig Linge oplyser, at der vil blive ansat yderligere fem inden længe.

Malmöfirmaet TAT åbner et kontor i Sydkorea. En person er allerede på plads, og i løbet af foråret vil yderligere […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånska börsvinnare första halvåret

    De skånska börsbolagen har gått rejält bättre än rikssnittet hittills i år. Men det finns en förklaring som är ganska nedslående. Rapidus har listan på bäst och sämst under första halvåret.

  • Oncorena får in 130 Mkr

    Cancerforskningsbolaget Oncorena i Lund får in 133 Mkr i en nyemission där pengarna i huvudsak kommer från ägarna Helth Cap, Linc och FSG. Kapitalet ska finansiera en fas 1-studie som pågått i tre år.

  • Hänt i vecka 26

    Ledningen hoppar av i Enzymatica och Peab medverkar till att sänka Sveriges koldioxidutsläpp med 7 procent. Det är några av nyheterna från förra veckan.


  • Broloppet drar in miljoner till idrotten

    På söndag går startskottet till Broloppet. Startplatserna är slutsålda och det innebär miljoner till föreningsidrotten på båda sidor sundet. Rapidus har tagit reda på Broloppets ekonomi.

  • Öresundsbron 25 år: Stephan Müchlers kravlista

    Den fulla potentialen är långt ifrån nådd med Öresundsbron som i år fyller 25 år.
    Det finns mycket kvar att förändra i vår region, säger Sydsvenska Handelskammarens vd Stephan Müchler.

  • Danmarkskollen – sagt om Sverige i december

    Ikea i danskt blåsväder, svenska vapen för miljarder och miljardförluster i Northvolt för danska pensionssparare – det är några av de danska mediernas berättelser om Sverige i december.

  • Bron (inte) på väg att bli kassako för Skåne

    Ett infrastrukturbeslut i riksdagen utlöste nyligen jubel hos Region Skåne. Öresundsbrons intäkter ska återinvesteras i skånska vägar och järnvägar, lovar regeringen. Men stämmer det verkligen att bron snart är helt avbetald? Rapidus reder ut.

  • Protester mot Köpenhamns nya ö

    Protesterna tilltar mot den nya ön, Lynetteholmen, som Köpenhamn planerar att bygga i Öresund. Onödig och kommer att hindra vattengenomströmningen i Öresund, anser kritkerna. Se här vad det kommer att kosta.

  • Därför köper danska staten Kastrup

    Danska staten köper ut Köpenhamns flygplats Kastrup från börsen. Danmark, som även gått in som ägare i räddningen av SAS, tar därmed ett helhetsgrepp om landets flyginfrastruktur.

  • Danmarkskollen – sagt om Sverige i november:

    En dålig svensk miljökommissionär, skydd för varumärket ”Sverige” och svensk life science-strategi – det är vad som har uppmärksammats i media i Danmark senaste månaden.

  • Media Evolution i danskt samarbete

    Media Evolution har tröttnat på den långsamma integrationen i Öresund och har träffat avtal med sin motsvarighet i Köpenhamn, Bloxhub. ”Det är bara första steget”.

  • Danskar skriker efter svensk arbetskraft

    Den danska efterfrågan på svensk arbetskraft är i starkt ökande. Det vittnar Dansk-Svenska Handelskammaren om, som räknar med en fördubbling av Öresundspendlingen.

  • Danmarkskollen – sagt om Sverige i oktober

    Sagt om Sverige i Danmark i oktober: Tivoli utan svenskar som drivkraft, svensk polischef blir dansk superstjärna, ”kinesiska Volvo”.