Sharkmob möblerar om i styrelsen

Malmöbaserade Sharkmob värvar Kristofer Westergren till ordförandeposten. Han tar över efter IT-entreprenören Fredrik Alstierna, som var med och startade upp spelbolaget. Delägaren Anders Petterssons son Vilhelm Pettersson tar samtidigt plats som ledamot.

Kristofer Westergren är partner och grundare av Corpura Fondkommission i Stockholm och har tidigare även arbetat på Sedermera Fondkommission.

– Kristofer Westergren har varit med som investerare från början. Han representerar en av de större ägargrupperna. En ordförandes roll i den fasen vi beger oss in i nu är annorlunda än den var i startupfasen, säger Sharkmobs vd Fredrik Rundqvist till Rapidus.

Han menar att bolaget vuxit snabbare samt har attraherat fler investerare och anställda än de trott.

– Vi har inga planer på att ta in mer pengar. Det förlagsavtal som vi tecknat täcker bolagets finansieringsbehov flera år framåt. Att det skedde så fort gör att vi snabbare kommer in i etableringsfasen, säger han.

Vilket förlag det handlar om eller vilket spel Sharkmob utvecklar är Fredrik Rundqvist förtegen om, men uppger att det handlar om ett actionspel riktat till personer över 16 år och att det byggs i spelmotorn Unreal Engine.

Sharkmob startade i december 2016 av en grupp tidigare chefer på Massive Entertainment. I samband med bildandet fick bolaget in 20 miljoner kronor från bland andra LMK Forward och sängtillverkaren Hilding Anders förre ordförande Anders Pettersson.

I början av året tillträdde Fredrik Rundqvist som vd. Bolaget sysselsätter i dagsläget 33 personer men räknar med att anställa ett antal nya medarbetare varje månad. Till sommaren flyttar Sharkmob till större lokaler i centrala Malmö.

Emily Binks

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: