torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Sharkmob möblerar om i styrelsen

Malmöbaserade Sharkmob värvar Kristofer Westergren till ordförandeposten. Han tar över efter IT-entreprenören Fredrik Alstierna, som var med och startade upp spelbolaget. Delägaren Anders Petterssons son Vilhelm Pettersson tar samtidigt plats som ledamot.

Kristofer Westergren är partner och grundare av Corpura Fondkommission i Stockholm och har tidigare även arbetat på Sedermera Fondkommission.

– Kristofer Westergren har varit med som investerare från början. Han representerar en av de större ägargrupperna. En ordförandes roll i den fasen vi beger oss in i nu är annorlunda än den var i startupfasen, säger Sharkmobs vd Fredrik Rundqvist till Rapidus.

Han menar att bolaget vuxit snabbare samt har attraherat fler investerare och anställda än de trott.

– Vi har inga planer på att ta in mer pengar. Det förlagsavtal som vi tecknat täcker bolagets finansieringsbehov flera år framåt. Att det skedde så fort gör att vi snabbare kommer in i etableringsfasen, säger han.

Vilket förlag det handlar om eller vilket spel Sharkmob utvecklar är Fredrik Rundqvist förtegen om, men uppger att det handlar om ett actionspel riktat till personer över 16 år och att det byggs i spelmotorn Unreal Engine.

Sharkmob startade i december 2016 av en grupp tidigare chefer på Massive Entertainment. I samband med bildandet fick bolaget in 20 miljoner kronor från bland andra LMK Forward och sängtillverkaren Hilding Anders förre ordförande Anders Pettersson.

I början av året tillträdde Fredrik Rundqvist som vd. Bolaget sysselsätter i dagsläget 33 personer men räknar med att anställa ett antal nya medarbetare varje månad. Till sommaren flyttar Sharkmob till större lokaler i centrala Malmö.

Emily Binks

Malmöbaserade Sharkmob värvar Kristofer Westergren till ordförandeposten. Han tar över efter IT-entreprenören Fredrik Alstierna, som var med och startade upp […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.