Polaris skånska IT-företag köper upp Stockholmsbolag

Ett av portföljbolagen hos Polaris Private Equity A/S, det skånska IT-bolaget AddPro, köper upp det Stockholmsbaserade IT-säkerhetsföretaget CoreSec, erfar Rapidus. Affären väntas blir offentlig under fredagsmorgonen. CoreSec har 17 medarbetare och AddPro växer därmed genom uppköpet till närmare 140 medarbetare. Tillsammans väntas de båda bolagen omsätta 300 miljoner kronor under nästa år.

-- Det är dyrt med certifieringar och utbildningar inom säkerhetsområdet, så på det här viset kan vi få större volym och därmed bli effektivare. Dessutom kan vi tillsammans driva större affärer, säger Nicklas Persson, VD för AddPro.

AddPro har kontor i Malmö, Helsingborg, Göteborg, Örebro och Kalmar - men inte Stockholm. Genom CoreSec får man nu tillgång till kunder i Stockholmsområdet, bland annat inom bankväsendet. Formellt är det företaget P-AD Holding som förvärvar, och betalningen är både aktier och kontanter, vilket alltså gör CoreSecs ägare till delägare i AddPro.

AddPro säljer både hårdvara och mjukvara, och sysslar bland annat med datakommunikation, lagring, support och drift. En tredjedel av företagets intäkter kommer från stat och kommun. CoreSec är mer fokuserad på nät- och systemövervakning samt säkerhetslösningar.

Företagen är båda inriktade mot stora och medelstora företag, och har samarbetat i olika projekt och affärer i ett och ett halvt år. Samgåendet var därför ett naturligt steg att ta då tycke uppstod.

I Stockholmsregionen kommer varumärket CoreSec att bestå ett tag till. Istället är det framför allt medarbetarna som kommer att märka förändringar, med gemensamt inköps-, löne- och ekonomisystem.

AddPro blev i september regional vinnare av Entrepreneur of the Year i södra Sverige, en världsomspännande tävling i entreprenörskap. Juryns motivering pekade på den breddade ägarkretsen, moget ledarskap samt en företagskultur som ger individen svängrum.

Av Anders Frick

Bransch/Kategori

    Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

    Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

    Prova nyhetstjänsten här!


    Samarbetspartners: