tisdag 3 oktober 2023

inloggad som

Fåhraeus köper Rapidus…

|  ,
|  

Efter 22 års verksamhet säljer grundaren Jan Wifstrand majoriteten av Rapidus. Entreprenören Christer Fåhraeus bolag Fårö Capital blir ny huvudägare med 60 procent och Polaris-veteranen Jan Dahlqvist tar en minoritetsandel på 20 procent. Affären realiseras i vår och därefter väntar en expansion för Rapidus. 

– Jag har oerhörd respekt för Jan Wifstrand, för Rapidus och dess medarbetare. Ni gör skillnad i södra Sverige och ger massvis av beslutsfattare, intressenter och skåningar djup förståelse för startups och trender i södra Sverige. Egentligen utan att någon är i närheten av er nivå och ni gör det med ett litet team, säger Christer Fåhraeus.

Investeringen känns som ett tvärt kast från din övriga portfölj. Vad attraherar dig till mediebranschen? 

– Media är oerhört spännande och transformationen är långt ifrån klar, stora saker kommer fortsatt att hända med hela medielandskapet.

Riskkapitalister ska ju gärna vara riskbenägna, men att köpa ett mediebolag år 2022… Är det en bra affär? 

– Risknivån i denna affär känns begränsad, tvärtom finns stor fortsatt utvecklingspotential. I det korta i ökad penetration, fler borde få förmånen att läsa Rapidus. Lite mer långsiktigt är en tillväxtdimension också geografisk expansion. Världen finns även norr om Hallandsåsen och öster om Ivösjön.

Hur vill du att Rapidus ska utvecklas framöver?

– Rapidus ska naturligtvis fortsätta göra precis vad de alltid gjort, men förhoppningsvis kommer styrelsen tillsammans med management att våga satsa på att expandera denna fantastiska produkt nu när det finns ägare som vill investera i tillväxt. Jag förblir konsument av Rapidus och hejaklack vid sidan om. 

Text: Emiliano Strauss
Foto: Lars Dareberg

Efter 22 års verksamhet säljer grundaren Jan Wifstrand majoriteten av Rapidus. Entreprenören Christer Fåhraeus bolag Fårö Capital blir ny huvudägare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad