Nordic Game bjuder in utvecklare som flyr kriget…

Efter Rysslands invasion av Ukraina bjuder dataspelsmässan Nordic Game in utvecklare som flyr från Ukraina, Ryssland eller Belarus till att ställa ut gratis på årets mässa på Slagthuset i Malmö den 17-20 maj. Erbjudandet gäller även studios i Moldavien och Georgien, under förutsättning att de stöttar utvecklare som flytt från kriget.

– Många vill göra något för Ukraina, men man måste ta hand om ryssarna också. Vad som händer är inte deras fel och om vi inte kan sammanföra unga ukrainare, ryssar och belarusier så händer samma sak igen om 30 år att någon ska ta revansch på någon annan, säger Nordic Games grundare Erik Robertson, som just nu befinner sig i Georgien.

Tillsammans med partners i Exiles.Fund ska Nordic Game även försöka samla in resurser för att bekosta utvecklarnas resor och uppehälle under mässdagarna. De som ändå inte kan resa till Malmö får i stället delta gratis digitalt.

Tanken att bjuda in utvecklare från de tre länderna att ställa ut gratis på mässan föddes på plats i Georgien, dit Erik Robertson åkte för att undersöka investeringsmöjligheter.

– Spelbranschen är en av de mest öppna och kollegiala branscher som finns. Här i Tbilisi finns det 25.000 unga ryssar som har flytt från Putinregimen. De är välutbildade, kunniga och startar egna företag, men den georgiska regeringen är väldigt försiktig för att inte stöta sig med Ryssland, säger Erik Robertson.

Niclas Lindstrand

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: