Nationalbankdirektøren flytter til Lund

Nationalbankdirektøren Bo Lundgren, tidligere partileder for Moderaterna og blandt andet skatteminister, har købt hus i Lund. Flyttebilen afgår næste sommer. Herefter venter ugentlig pendling til Stockholm for Bo Lundgren.

Hvorfor Lund?

-- Skåninger, der har været nødt til at emigrere, vender i de fleste tilfælde tilbage efter nogle år. Jeg er ingen undtagelse. Jeg blev født i Skåne og forbliver skåning. Lund er et godt alternativ for folk, der har børn under uddannelse.

Hvad er dit forhold til Lund?

-- Jeg har læst i Lund, festet i Lund, nydt livet i Lund og svedt i Lund.

Hvad svedte du over?

-- Eksamen. Jeg gik et år på Tekniska högskolan, før jeg indså, at jeg skulle skifte til økonomi.

Hvad ved du om det lokale erhvervsliv?

-- Regionen er grundlæggende ekspansiv, ikke mindst basen i Malmö/Lund. Øresundsbron giver store muligheder. Men nogle gange har debatten gået på, at Skåne taber, og der har været en vis misundelse mod Stockholm. Jeg tror, vi kan gavne hinanden, men jeg ønsker en bedre koordinering af skånsk erhvervsliv. En klar og tydelig røst ville være godt. Jeg ville gerne se mere til Skåne i Stockholm.

Hvordan ser fremtiden ud for Sveriges økonomi?

-- Vi har gode forudsætninger. Bortset fra SEB's og Swedbanks eksponering i Baltikum, er det her ikke nogen hjemmelavet krise. Jeg tror, at Sverige kan få en mere positiv udvikling end andre lande, når det vender. Vi oplevede et hastigt dyk, vi har nu ramt bunden og er på vej opad. Mit indtryk er, at vi får en vækst på to procent næste år.

Af Kristian Svensson

Bransch/Kategori

    Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

    Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

    Prova nyhetstjänsten här!


    Samarbetspartners: