Miljonorder till Mathiesens CellPoint

Telekomdistributören Dangaard Telecom i Padborg har lagt en miljonorder hos Michael Mathiesens svensk-danska bolag CellPoint, noterat på börslistan Aktietorget i Sverige.

Ordern gäller CellPoints trådlösa headset Flamingo för mobiltelefoner och är första steget i ett nytt samarbete mellan Dangaard Telecom och CellPoints danska dotterbolag CellPoint Connect ApS. Samarbetet gäller ett distributionsavtal för Västeuropa och Ib Byder, adm. dir. för CellPoint Connect, räknar med att det kommer fler order från Dangaard framöver.

-- Ordern gäller ett miljonbelopp, men distributörsavtalet har också stor betydelse för CellPoint Connect eftersom Dangaard är världens näst största distributör inom telekom, säger Ib Byder, som tidigare varit chef för Ericsson i Danmark.

Dangaard Telecom har över 1.200 anställda i 14 länder. CellPoints Flamingo-headset kommer att finnas i butikerna kring månadsskiftet.

I oktober fick CellPoint sin första större order på Flamingo, även den värd ett miljonbelopp. Därmed menar Ib Byder att CellPoint nu på allvar har fått ett erkännande för sitt Bluetooth-headset, som trots att det är mycket litet har en taltid på upp till åtta timmar och en standby-tid på omkring 200 timmar.

Av Thomas Frostberg

Bransch/Kategori

    Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

    Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

    Prova nyhetstjänsten här!


    Samarbetspartners: