Debat: Vill regeringen att alla ska åka taxi till EU:s smittskyddscenter?

Apropå regeringens beslut att lägga det nya europeiska smittskyddscentret i Stockholmsområdet, bland annat baserat på de goda internationella förbindelserna tack vare närheten till Arlanda: Här kommer min alldeles sanna historia om hur lätt det är att ta sig från Tomteboda, där centret förväntas hamna.

I måndags besökte jag Karolinska Innovation, som ligger mellan Tomteboda och Karolinska Institutet och skulle ta mig tillbaka till Arlanda. Eftersom jag visste att snabbtåget Arlanda Express inte stannar på vägen hade jag köpt biljett till flygbussen. Men det är inte ens lätt att ta sig till den, utan mina värdar körde mig istället in till hållplatsen vid S:t Eriksplan - och efter 15 minuters väntan och 45 minuter i bussen var jag så på Arlanda.

Närmaste vägen till Arlanda är tydligen via Stockholms centrum, oavsett om man tar buss eller tåg. Eller förutsätter man att alla ska åka taxi?

Stina Gestrelius

Vice VD, Medicon Valley Academy

Bransch/Kategori

    Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

    Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

    Prova nyhetstjänsten här!


    Samarbetspartners: