Danskt i topp i Venture Cup Øresund

Årets vinnare i affärsplanstävlingen Venture Cup Øresund heter ZGene, ett danskt företag verksamt inom området cancerbehandling.

Bolagets företrädare med Zoran Gojkovic i spetsen fick för en liten stund sedan ta emot en check på 250.000 danska kronor från Eva Engquist, VD för Teknopol i Lund.

På andra plats kom svenska Ludesi som utvecklat en ny metod för att automatisera analyser av proteiner och effektivare datalagring av analysresultaten. De vann 125.000 kronor.

Trea blev danska AspireLabs med sin mjukvara för uppmätning, projektering och visualisering av exempelvis byggprojekt. De fick med sig 75.000 kronor hem.

Inför prisutdelningen hyllades de 31 tävlande lagen av utbildningsminister Margrethe Vestager:

-- Vi har ett stort behov av att det hela tiden finns någon som har mod att skapa något nytt, även om det inte alltid lyckas.

Bransch/Kategori

    Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

    Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

    Prova nyhetstjänsten här!


    Samarbetspartners: