fredag 24 maj 2024

inloggad som

Hon är LU Holdings nya marknadschef

|  
|  

Emma Renman är ny marknadsansvarig för LU Holding, Lunds universitets investeringsbolag. Hennes främsta uppgift blir att förtydliga LU Holdings position på marknaden.

Emma Renmans uppdrag blir också att stärka stödet för LU Holdings portföljbolag.

Vad innebär din roll?

– För LU Holdings räkning ska vi bli vassare på att attrahera kompetens och kapital till våra portföljbolag. När det gäller våra portföljbolag så arbetar de med komplexa affärsidéer, min främsta roll blir att kommunicera det fantastiska de gör till marknaden och potentiella investerare.

Vilka utmaningar ser du?

– Jag möter flera innovationsbolag med banbrytande idéer. Lösningar inom deeptech och life science är ofta komplexa vilket gör det utmanande att kommunicera effektivt. Dessa bolag vill jag lyfta.

Vad har du gjort tidigare?

– Jag har bland annat arbetat som innovationsutvecklare på LU Innovation och marknadsansvarig på Elastisys, en snabbväxande spin-off från Umeå universitet som arbetar med molnbaserade tjänster.

Martin Linderoth

Emma Renman är ny marknadsansvarig för Lunds universitets investeringsbolag.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • De tar bank-ID ut i världen

    Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

  • Sportbetting blev träpaneler

    Att ett tvillingpar som ägnat sig åt sportbetting skulle satsa på akustiska träpaneler var en högoddsare. Men det blev en succé och bolaget Wood on Wall i Helsingborg hoppas nå 100 Mkr i försäljning inom bara några år.

  • Freedrum ur takt igen

    Malmöbolaget Freedrum Studios har fått en ansökan om företagsrekonstruktion godkänd i tingsrätten. Det är inte första gången bolaget är i ekonomisk knipa.