tisdag 16 april 2024

inloggad som

Hon är ny vd för LU Holding

|  
|  

Christine Widstrand har utsetts till ny vd för LU Holding och efterträder därmed Linus Wiebe. Hon har arbetat på LU Holding sedan 2009 och varit vice vd sedan 2014.

– Jätteroligt, jag ser verkligen fram emot att få leda detta. Väldigt mycket fungerar redan bra på LU Holding så det blir ingen drastisk kursändring, men det finns alltid saker som kan förbättras, säger Christine Widstrand till Rapidus.

Hon säger att finansieringen av portföljbolagen inte har påverkats av pandemin utan bolagen har fått in de pengar som behövts för tillväxt. Däremot har inflödet av idéer till LU Innovation, som sedan slussas vidare till LU Holding, minskat.

– Vi måste ut och nå forskarna igen, affärsutvecklarna har inte kunnat vara ute och träffa människor för att bygga nya relationer. Det gäller att komma ut kommunikativt också och fundera på hur vi ska göra det på bästa sätt. Och framåt hösten hoppas vi kunna ha fysiska möten igen, säger Christine Widstrand.

Niclas Lindstrand

Christine Widstrand har utsetts till ny vd för LU Holding och efterträder därmed Linus Wiebe. Hon har arbetat på LU […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.