torsdag 18 april 2024

inloggad som

Hon är ny vd för LU Holding

|  
|  

Christine Widstrand har utsetts till ny vd för LU Holding och efterträder därmed Linus Wiebe. Hon har arbetat på LU Holding sedan 2009 och varit vice vd sedan 2014.

– Jätteroligt, jag ser verkligen fram emot att få leda detta. Väldigt mycket fungerar redan bra på LU Holding så det blir ingen drastisk kursändring, men det finns alltid saker som kan förbättras, säger Christine Widstrand till Rapidus.

Hon säger att finansieringen av portföljbolagen inte har påverkats av pandemin utan bolagen har fått in de pengar som behövts för tillväxt. Däremot har inflödet av idéer till LU Innovation, som sedan slussas vidare till LU Holding, minskat.

– Vi måste ut och nå forskarna igen, affärsutvecklarna har inte kunnat vara ute och träffa människor för att bygga nya relationer. Det gäller att komma ut kommunikativt också och fundera på hur vi ska göra det på bästa sätt. Och framåt hösten hoppas vi kunna ha fysiska möten igen, säger Christine Widstrand.

Niclas Lindstrand

Christine Widstrand har utsetts till ny vd för LU Holding och efterträder därmed Linus Wiebe. Hon har arbetat på LU […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.