tisdag 13 maj 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Medicon i Allerød har strategi for tredobling på tre år

Danske Medicon A/S fra Allerød nord for København har lagt strategi for en tredobling af omsætning og ansatte i løbet af blot de tre næste år. Det sker fordi Medicon mærker stærk stigende interesse fra udenlandske medicinalfirmaer for kliniske tests af lægemidler i Øresundsregionen og øvrige Skandinavien. – Og fordi Øresundsregionen har stort potentiale.

— Specielt medicinalvirksomheder fra Frankrig, Italien og Japan har nu fokus på vores område fordi afprøvninger her har høj troværdighed. Også amerikanske firmaer har følere ude, fortæller Kim Simonsen, som blev direktør for Medicon for halvandet år siden.

Medicon blev grundlagt i 1985 og har nu 28 medarbejdere, og en omsætning i 2000 på godt 20 millioner danske kroner. Medicon koordinerer og udfører klinisk forskning og afprøvning af lægemidler på mennesker på vegne af medicinalindustrien især inden for hjerte- og karområdet. Forskningen udføres i samarbejde med hospitaler i Skandinavien. I Sverige har Medicon to ansatte, i Norge én, og resten af de ansatte har hovedkontor i Allerød.

— Vi bruger i høj grad sygehusene i Øresundsområdet. På sigt får vi også meget gavn af de mange nye virksomheder i Medicon Valley-området. Mange af dem er i laboratoriefasen nu, og når de skal til kliniske afprøvninger på mennesker kommer en virksomhed som vores ind i billedet. Det er for dyrt for en mindre virksomhed selv at sætte en klinisk afprøvning i gang, siger Kim Simonsen.

Danske Medicon A/S fra Allerød nord for København har lagt strategi for en tredobling af omsætning og ansatte i løbet […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Öresundsbron 25 år: Stephan Müchlers kravlista

    Den fulla potentialen är långt ifrån nådd med Öresundsbron som i år fyller 25 år.
    Det finns mycket kvar att förändra i vår region, säger Sydsvenska Handelskammarens vd Stephan Müchler.

  • Danmarkskollen – sagt om Sverige i december

    Ikea i danskt blåsväder, svenska vapen för miljarder och miljardförluster i Northvolt för danska pensionssparare – det är några av de danska mediernas berättelser om Sverige i december.

  • Bron (inte) på väg att bli kassako för Skåne

    Ett infrastrukturbeslut i riksdagen utlöste nyligen jubel hos Region Skåne. Öresundsbrons intäkter ska återinvesteras i skånska vägar och järnvägar, lovar regeringen. Men stämmer det verkligen att bron snart är helt avbetald? Rapidus reder ut.

  • Protester mot Köpenhamns nya ö

    Protesterna tilltar mot den nya ön, Lynetteholmen, som Köpenhamn planerar att bygga i Öresund. Onödig och kommer att hindra vattengenomströmningen i Öresund, anser kritkerna. Se här vad det kommer att kosta.

  • Därför köper danska staten Kastrup

    Danska staten köper ut Köpenhamns flygplats Kastrup från börsen. Danmark, som även gått in som ägare i räddningen av SAS, tar därmed ett helhetsgrepp om landets flyginfrastruktur.

  • Danmarkskollen – sagt om Sverige i november:

    En dålig svensk miljökommissionär, skydd för varumärket “Sverige” och svensk life science-strategi – det är vad som har uppmärksammats i media i Danmark senaste månaden.

  • Media Evolution i danskt samarbete

    Media Evolution har tröttnat på den långsamma integrationen i Öresund och har träffat avtal med sin motsvarighet i Köpenhamn, Bloxhub. ”Det är bara första steget”.

  • Danskar skriker efter svensk arbetskraft

    Den danska efterfrågan på svensk arbetskraft är i starkt ökande. Det vittnar Dansk-Svenska Handelskammaren om, som räknar med en fördubbling av Öresundspendlingen.

  • Danmarkskollen – sagt om Sverige i oktober

    Sagt om Sverige i Danmark i oktober: Tivoli utan svenskar som drivkraft, svensk polischef blir dansk superstjärna, “kinesiska Volvo”.

  • Danmarkskollen – sagt om Sverige i Danmark i september

    En dansk trafikprofessor dissar de svenska planerna på en ny Öresundsförbindelse. Det är det mest uppseendeväckande uttalande som gjorts om Sverige i danska medier den senaste månaden.