onsdag 2 juli 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Anagram satsar på event — tecknar kontrakt med Medicon Village

Produktionsbolaget Anagram i Lund, med HippHipparna Johan Wester och Anders Jansson som delägare, tar över event- och restaurangverksamheten i forskningsbyn Medicon Village.

I dag undertecknades avtalet om att Anagram från och med januari ska sköta arrangemang och event i AstraZenecas gamla fastighet i nordöstra Lund. Dessutom ska bolaget driva matsalen i samarbete med krögaren Sam Hellhager, vilket innebär att kontraktet med storkedjan Eurest sägs upp.

— Det dök upp en chans att lägga anbud på att ta över detta, och vi tog den, säger Anagrams vd Martin Persson till Rapidus.

Det hela markerar startskottet för en satsning på event som Anagram planerat för länge. Event blir nu ett nytt affärsområde vid sidan av tv, film och liveproduktioner.

För Sam Hellhager innebär avtalet något av en comeback. Han drev längre tillbaka restaurangen hos AstraZeneca, innan Eurest kom in.

I Medicon Village sitter i dag 60 olika verksamheter kopplade till life science. Forskningsparken öppnades i januari, sedan entreprenörsprofilen Mats Paulsson satsat 100 miljoner kronor i en stiftelse för att köpa loss fastigheten. Medicon Village har själva ordnat evenemang som konferenser och soppluncher, men detta kommer nu alltså att skötas av Anagram.

För tre år sedan tog Anagram in expansionskapital från riskkapitalbolaget LMK Industri. I dag har företaget vuxit till 17 anställda, med en omsättning på 60 miljoner kronor. Vid sidan av Johan Wester, Anders Jansson och LMK är vd Martin Persson också delägare.

Kristian Svensson

Produktionsbolaget Anagram i Lund, med HippHipparna Johan Wester och Anders Jansson som delägare, tar över event- och restaurangverksamheten i forskningsbyn […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånska börsvinnare första halvåret

    De skånska börsbolagen har gått rejält bättre än rikssnittet hittills i år. Men det finns en förklaring som är ganska nedslående. Rapidus har listan på bäst och sämst under första halvåret.

  • Oncorena får in 130 Mkr

    Cancerforskningsbolaget Oncorena i Lund får in 133 Mkr i en nyemission där pengarna i huvudsak kommer från ägarna Helth Cap, Linc och FSG. Kapitalet ska finansiera en fas 1-studie som pågått i tre år.

  • Hänt i vecka 26

    Ledningen hoppar av i Enzymatica och Peab medverkar till att sänka Sveriges koldioxidutsläpp med 7 procent. Det är några av nyheterna från förra veckan.


  • Oncorena får in 130 Mkr

    Cancerforskningsbolaget Oncorena i Lund får in 133 Mkr i en nyemission där pengarna i huvudsak kommer från ägarna Helth Cap, Linc och FSG. Kapitalet ska finansiera en fas 1-studie som pågått i tre år.

  • Gore-tex-bolaget öppnar för Suturion

    Lundabolaget Suturion har tecknat avtal med en medicinteknisk tungviktare. Nu startar försäljningen av bolagets kirurgiska symaskin på den amerikanska marknaden. – Avtalet hanterar eventuella tullar, säger vd Paan Hermansson.

  • Cantargias antikropp i amerikanskt snabbspår

    Cantargias läkemedelskandidat nadunolimab har fått Fast Track-status i USA. Det fick aktien att ta ett litet glädjeskutt.

  • Miljonregn över cancerbolaget

    Medtech-bolaget Reccan ingår i ett konsortium som fått motsvarande 153 miljoner kronor av EU för att genomföra ett stort projekt inom pankreascancer. – Det här betyder mer än bara pengarna, säger vd Anna Brodén.

  • Camurus miljardavtal öppnar för mer

    Camurus i Lund, med vd Fredrik Tiberg, aktierusar efter att ha ingått avtal med den amerikanska jätten Eli Lilly. I potten ligger 8 miljarder kronor i ersättningar, och det kan bli ännu mer. – Det här öppnar för liknande avtal inom andra områden.

  • Synact Pharma tar in nya pengar – igen

    Synact Pharma stärker finanserna genom en riktad nyemission och ett lånelöfte från den amerikanska storägaren. Det är den tredje större nyemissionen som lundabolaget genomför på två år.

  • Euris likviderat: ”Aktieägarna hade förtjänat bättre”

    Han slog svenskt rekord i nyemissioner och fortsatte in i det sista att ta in nya pengar. Men i december förra året lämnade Dario Kriz plötsligt sitt bolag Euris åt sitt öde. Nu är det likviderat.

  • De ska tina upp life science-frosten

    Finansprofilen Markus Neuding samlar tunga namn till MVIP, panelen som ska råda bot på kapitalbristen i life science-sektorn. Tio namnkunniga personer från bland annat Fåhraeus Startup & Growth, EQT och Nordic Angels finns med. Rapidus har hela listan.

  • Ledningen lämnar Prostalund

    I förra veckan meddelade Prostalund att en planerad avyttring inte blev av, och därmed var likviditetskrisen ett faktum. På måndagen kom beskedet att både vd och ordförande lämnar med omedelbar verkan.

  • Emissionsfiasko – Nanoecho tvingas tvärnita

    Nästan ingen gick med i Lundabolaget Nanoechos emissionsrunda. Nu pausar bolaget sina kliniska studier och aktien dyker till nya bottennivåer. – Vi ångrar inte att vi gick till börsen i fjol, säger vd Linda Persson.