fredag 29 mars 2024

inloggad som

Anagram satsar på event — tecknar kontrakt med Medicon Village

Produktionsbolaget Anagram i Lund, med HippHipparna Johan Wester och Anders Jansson som delägare, tar över event- och restaurangverksamheten i forskningsbyn Medicon Village.

I dag undertecknades avtalet om att Anagram från och med januari ska sköta arrangemang och event i AstraZenecas gamla fastighet i nordöstra Lund. Dessutom ska bolaget driva matsalen i samarbete med krögaren Sam Hellhager, vilket innebär att kontraktet med storkedjan Eurest sägs upp.

— Det dök upp en chans att lägga anbud på att ta över detta, och vi tog den, säger Anagrams vd Martin Persson till Rapidus.

Det hela markerar startskottet för en satsning på event som Anagram planerat för länge. Event blir nu ett nytt affärsområde vid sidan av tv, film och liveproduktioner.

För Sam Hellhager innebär avtalet något av en comeback. Han drev längre tillbaka restaurangen hos AstraZeneca, innan Eurest kom in.

I Medicon Village sitter i dag 60 olika verksamheter kopplade till life science. Forskningsparken öppnades i januari, sedan entreprenörsprofilen Mats Paulsson satsat 100 miljoner kronor i en stiftelse för att köpa loss fastigheten. Medicon Village har själva ordnat evenemang som konferenser och soppluncher, men detta kommer nu alltså att skötas av Anagram.

För tre år sedan tog Anagram in expansionskapital från riskkapitalbolaget LMK Industri. I dag har företaget vuxit till 17 anställda, med en omsättning på 60 miljoner kronor. Vid sidan av Johan Wester, Anders Jansson och LMK är vd Martin Persson också delägare.

Kristian Svensson

Produktionsbolaget Anagram i Lund, med HippHipparna Johan Wester och Anders Jansson som delägare, tar över event- och restaurangverksamheten i forskningsbyn […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]