onsdag 21 maj 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Ännu mer pengar till Magle

|  
|  

Magle Group i Malmö har ännu inte stängt den företrädesemission som inleddes i november. Nu vill bolaget plocka in ytterligare 26,6 miljoner i en riktad emission.

— Det är positiva nyheter, vi säkerställer att vi inte går miste om några möjligheter, säger Magle Groups vd Justin Pierce.

Magle Group, med huvudkontor i Malmö, består av två bolag: Magle Chemoswed och Magle Pharmacept. Magle Chemoswed är ett CDMO-bolag som erbjuder kontraktstjänster för utveckling och tillverkning av läkemedel medan Magle Pharmacept, bolagets tyska förgrening, fokuserar på marknadsföring och försäljning av produkterna.

I slutet av november meddelade Magle Group att bolaget genomför en fullt garanterad nyemission på 37 miljoner kronor, för att betala tillbaka lån. Men redan innan den emissionen är stängd vill bolaget nu ta in ytterligare 26,6 miljoner kronor.

— Den ena anledningen är att vi fått möjlighet att påbörja en klinisk studie i Tyskland tidigare än planerat. Och den andra anledningen är att vi vill ta in ny kompetens i företaget, säger Magle Groups vd Justin Pierce.

Tecknare i den riktade emissionen är nämligen, förutom styrelseordförande Hans Henrik Lidgard samt styrelseledamoten Mats Pettersson, det danska styrelseproffset och investeraren Stig Løkke Pedersen. Han tecknar ungefär 40-50 procent av de 26,6 miljonerna, och föreslås samtidigt bli invald i styrelsen.

Dansk investerare till styrelsen

— Han kommer med kompetens vad gäller internationalisering. Vi öppnar just nu upp på en rad olika marknader och Stig har både kontakter och erfarenhet när det kommer till det. Vi ser fram emot att använda hans nätverk och erfarenheter kring detta, säger Justin Pierce.

Magle Group har just öppnat i Singapore, Grekland och Österrike, samtidigt som de nu också tar sikte på att etablera sig i både Taiwan och USA. Att företaget tar in nytt kapital så nära inpå den tidigare företrädesemissionen förklarar Justin Pierce med att marknaden tryckt på för den snabba utvecklingen.

— Det är inte det att vi inte såg möjligheterna tidigare, men vi trodde att vi hade längre tid på oss att fullfölja dem, säger Justin Pierce.

Justin Pierce motiverar den riktade emissionen med att bolaget genom denna snabbt kan ta in det kapital och kompetens som bolaget nu behöver. Emissionen är villkorad godkännandet av aktieägarna vid en extra bolagsstämma, som är satt till den 30 december i år. Teckningskursen i den riktade emissionen är satt till 30 kronor per aktie, vilket motsvarar teckningskursen i företrädesemissionen.

Magle Chemosweds aktie handlas på First North, vilken under måndagsmorgonen lyfte med 2,42 procent till 33,80 kronor.

Julia Fryklund

Magle Group i Malmö har ännu inte stängt den företrädesemission som inleddes i november. Nu vill bolaget plocka in ytterligare 26,6 miljoner i en riktad emission.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Spotlight lanserar finlista

    Den som följer utvecklingen bland noterade småbolag vet att kvaliteten varierar kraftigt. Detta har även småbolagsbörsen Spotlight Market noterat och lanserar nu listan Spotlight Value, endast för bolag som är lönsamma. Rapidus vet vilka bolag som platsar.

  • Några tröstande ord till spelbolagen

    Investerarna har inte försvunnit – de investerar bara mindre. Det var ett av budskapen till spelutvecklarna från investerarpanelen vid Nordic Games i Malmö.

  • … och några tröstande ord till life science

    Life science-sektorn går dåligt på börsen. Men det finns pengar att hämta, det säger Max Odlander från venture capital-firman Health Cap under ett event på The Loop under onsdagen.


  • Ledningen lämnar Prostalund

    I förra veckan meddelade Prostalund att en planerad avyttring inte blev av, och därmed var likviditetskrisen ett faktum. På måndagen kom beskedet att både vd och ordförande lämnar med omedelbar verkan.

  • Ny kris i Prostalund

    Snart två år efter en uppslitande maktkamp om Prostalund talar nu bolaget om att det kan bli tal om konkurs. Aktien störtdyker efter ett pressmeddelande på måndagkvällen. Detta har hänt.

  • ANNONS Innehåll från EKN

    Svenska väskorna rymmer ett helt reningsverk

    Ett nyutvecklat, svenskt vattenreningssystem som ryms i två väskor kan rena upp till 20 000 liter kontaminerat vatten per dag – och drar inte mer energi än en hårtork. Perfekt vid kriser. Under 2025 planerar skånska Hydro Vessel att bli dubbelt så många.

  • Bonesupport tyngs av stark krona

    Bonesupport rivstartar 2025 med en rejäl tillväxt i framför allt USA. Men negativa valutaeffekter och ökade kostnader håller nere resultatet i det hyllade bencementbolaget från Lund.

  • …men desto bättre gick det för Avidicare

    Luftreningsföretaget Avidicare från Lund har fyllt på kassan. Bolaget fortsätter nu sin internationella expansionsresa och hoppas på att nå lönsamhet inom två år.

  • Slutet är kommet för Lundabolaget

    Först var det Tendo, sedan Wnt Research. Nu avvecklas ytterligare ett noterat skånskt life science-bolag som blir uppköpt via ett omvänt förvärv där de enda tillgångarna är en börsplats och en samling aktieägare.

  • Uppköpsbud på Dignitana

    Dignitana i Lund steg med 67 procent på börsen på tisdagen. Orsaken är ett bud som kommer att göra skalpkylningsbolaget brittiskt. Vd Fredrik Jonsson berättar varför styrelsen vill sälja.

  • Paindrainer stänger fördröjd runda

    Lundabolaget Paindrainer har kommit i mål med en nyemission som varit på gång sedan 2023. Rundan leddes av av två nya ankarinvesterare och nu ska den ökade USA-satsningen bli verklighet.

  • Suturion får grönt ljus av FDA

    Lundabolaget Suturion har fått sin kirurgiska symaskin godkänd av amerikanska FDA. Nu börjar resan på riktigt. Vd Paan Hermansson berättar om planerna.

  • Första ordern viktig symbol för Bibb

    Det Spotlightnoterade medtech-bolaget Bibb Instruments säkrar sin första kommersiella order. I dagarna offentliggjordes också utfallet av den senaste nyemissionen.