onsdag 22 januari 2025

inloggad som

Ännu mer pengar till Magle

|  
|  

Magle Group i Malmö har ännu inte stängt den företrädesemission som inleddes i november. Nu vill bolaget plocka in ytterligare 26,6 miljoner i en riktad emission.

— Det är positiva nyheter, vi säkerställer att vi inte går miste om några möjligheter, säger Magle Groups vd Justin Pierce.

Magle Group, med huvudkontor i Malmö, består av två bolag: Magle Chemoswed och Magle Pharmacept. Magle Chemoswed är ett CDMO-bolag som erbjuder kontraktstjänster för utveckling och tillverkning av läkemedel medan Magle Pharmacept, bolagets tyska förgrening, fokuserar på marknadsföring och försäljning av produkterna.

I slutet av november meddelade Magle Group att bolaget genomför en fullt garanterad nyemission på 37 miljoner kronor, för att betala tillbaka lån. Men redan innan den emissionen är stängd vill bolaget nu ta in ytterligare 26,6 miljoner kronor.

— Den ena anledningen är att vi fått möjlighet att påbörja en klinisk studie i Tyskland tidigare än planerat. Och den andra anledningen är att vi vill ta in ny kompetens i företaget, säger Magle Groups vd Justin Pierce.

Tecknare i den riktade emissionen är nämligen, förutom styrelseordförande Hans Henrik Lidgard samt styrelseledamoten Mats Pettersson, det danska styrelseproffset och investeraren Stig Løkke Pedersen. Han tecknar ungefär 40-50 procent av de 26,6 miljonerna, och föreslås samtidigt bli invald i styrelsen.

Dansk investerare till styrelsen

— Han kommer med kompetens vad gäller internationalisering. Vi öppnar just nu upp på en rad olika marknader och Stig har både kontakter och erfarenhet när det kommer till det. Vi ser fram emot att använda hans nätverk och erfarenheter kring detta, säger Justin Pierce.

Magle Group har just öppnat i Singapore, Grekland och Österrike, samtidigt som de nu också tar sikte på att etablera sig i både Taiwan och USA. Att företaget tar in nytt kapital så nära inpå den tidigare företrädesemissionen förklarar Justin Pierce med att marknaden tryckt på för den snabba utvecklingen.

— Det är inte det att vi inte såg möjligheterna tidigare, men vi trodde att vi hade längre tid på oss att fullfölja dem, säger Justin Pierce.

Justin Pierce motiverar den riktade emissionen med att bolaget genom denna snabbt kan ta in det kapital och kompetens som bolaget nu behöver. Emissionen är villkorad godkännandet av aktieägarna vid en extra bolagsstämma, som är satt till den 30 december i år. Teckningskursen i den riktade emissionen är satt till 30 kronor per aktie, vilket motsvarar teckningskursen i företrädesemissionen.

Magle Chemosweds aktie handlas på First North, vilken under måndagsmorgonen lyfte med 2,42 procent till 33,80 kronor.

Julia Fryklund

Magle Group i Malmö har ännu inte stängt den företrädesemission som inleddes i november. Nu vill bolaget plocka in ytterligare 26,6 miljoner i en riktad emission.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Perfekt pitch hos Rapidus

    Sex bolag stod på tisdagen i startfältet vid Rapidus pitchevent – ett krafttag för att samla både svenskt och danskt riskkapital. Tillsammans söker bolagen uppemot 50 miljoner kronor för att skala upp sin verksamhet.

  • Eventet drog storpublik

    Rapidus allra första pitchevent drog storpublik till Elite Hotel Ideon i Lund på tisdagseftermiddagen. Regionens mest spännande företag som står inför uppskalning fick chansen att presentera sig för investerare, branschfolk och nyfikna Rapidusvänner.


  • Arjo sparkar vd:n

    Den Malmöbaserade medicinteknikjätten Arjos vd Joacim Lindoff får gå. Samtidigt skjuter bolaget upp sin planerade kapitalmarknadsdag och publicerar delårssiffror i förtid.

  • Medimi blir norskt

    Lundabolaget Medimi som utvecklar avancerad läkemedelsdosering köper det norska bolaget Med Things som har en likartad produkt. Men trots att det är Medimi som är köparen är det norrmännen som tar kontrollen.

  • Medimi hoppas på svenskt genombrott

    Lundabolaget Medimi har tecknat ett nytt samarbetsavtal med apoteksaktören Apoex. Vd Johan Wiesel hoppas att det ska bli nyckeln till ett genombrott på den svenska marknaden.

  • Ny vd ska ta Starfish till börsen

    Förre Learning to Sleep-vd:n Micael Gustafsson blir ny vd i Starfish of Sweden. Nu ska han ta bolagets teknik till marknaden. En kommande notering finns med i planerna.

  • Medbeat fick napp i Draknästet

    Tre drakar nappade när Erik Rask pitchade sitt företag Medbeat i SVT:s Draknästet. Drakarnas investeringar värderar bolaget till 84 Mkr, men Erik Rask åkte hem med mer pengar än han sökt. 

  • Nanoecho valde börsnotering trots tufft marknadsklimat

    Nanoecho i Lund tvingades att kraftigt sänka teckningskursen under teckningsperioden inför börsinträdet i augusti. Men på onsdagen kom besked om ett godkännande från Läkemedelsverket och aktien har sedan dess rusat mer än 50 procent.

  • …och trög försäljning för en annan hjärnkylare

    Dignitanas nye vd Fredrik Jonsson ärver svaga siffror för kvartal två. Fokus ligger nu på att bredda erbjudandet till bolagets kunder, som är kliniker som ger cellgiftbehandling till cancerpatienter.

  • Enzymatica byter affärsmodell

    Enzymatica i Lund, som tillverkar förkylningssprayen Coldzyme, tittar på en ny affärsmodell. Den bedöms höja lönsamheten men det kommer att ta längre tid än vad bolaget tidigare sagt. Så här går tankegångarna hos ordförande Bengt Baron.

  • Färgrikt bolag söker kapital

    Lundabolaget Mantis Photonics letar finansiering för att vidareutveckla sitt instrument för en ny typ av medicinska undersökningar av ögats näthinna.

  • Uppköpet av Amniotics föll

    Magle Chemoswed drar sig ur köpet av läkemedelsforskningsbolaget Amniotics. Vad som nu händer med det hårt pressade Amniotics är oklart.