lördag 23 november 2024

inloggad som

Nordiska investerartjänster går ihop i Skåne

Den finska koncernen Inderes har köpt 20 procent av den danska investerartjänsten HC Andersen Capital. Nu ska HC Andersens Malmöbaserade svenska kontor samarbeta med Inderes på den skånska marknaden.

– Inderes ville köpa 100 procent, men efter en snabb diskussion accepterade vi att de fick köpa 20 procent. De har över 90 procent av den finska marknaden för investor relations och är därmed standard där. I Skåne ska vi röra oss var och en för sig, men hänvisa till varandra, säger Jack Austern, medgrundare till HC Andersen Capital Sverige.

Bolaget arbetar med att digitalisera investeringsprocessen, med tyngdpunkt på pitchmöten och liveevent med bolagens ledningar. De har nu ett tiotal kunder i södra Sverige. Förutom Jack Austern och vd Claus Thestrup har den svenska verksamheten nu anställt två personer till, en sälj-analytiker och en sociala medier-ansvarig. Tillsammans med Inderes siktar nu företaget på att bredda erbjudandet.

– Med deras personal som sköter Sverige ska vi försöka få ett fullt erbjudande till kunderna där vi kan bygga allting från IR till kapitalmarknadsdagar, onlinetjänster och en egen plattform för communities som vi kan använda till våra egna evenemang också, säger Claus Thestrup.

Nästa produkt är ett nordiskt index för life science och bioteknik, som räknar in samtliga 136 bolag i branscherna som börsnoterats i Norden. I linje med företagets namn har indexet döpts till Little Mermaid.

– Det är första gången som ett eget index för life science och bioteknik tagits fram, där bolagen kan jämföra sig med index och göra sin egen benchmark, säger Claus Thestrup.

HC Andersen Capital har 26 anställda i Danmark och Sverige. Inderes, som står för independent research, har totalt runt 100 anställda.

Niclas Lindstrand

Den finska koncernen Inderes har köpt 20 procent av den danska investerartjänsten HC Andersen Capital. Nu ska HC Andersens Malmöbaserade […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Två lyckade läkemedelsemissioner

    Det var ett stort intresse för Active Biotechs nyemission, vars utfall från den kraftigt övertecknade emissionen meddelades i går kväll. Även Iconovos emission blev nästan fulltecknad av existerande aktieägare.

  • Sami Sulieman svarar

    Rapidus har i en rad artiklar granskat Malmöprofilen Sami Sulieman och hans bolag. Inför varje publicering har vi förgäves sökt Sulieman för en intervju. Nu har han återkopplat till Rapidus via mejl. Så här skriver han.

  • Många kommer att gå lottlösa ur Sulieman-affären

    Grupptalan mot Sami Sulieman och hans bolag väntas växa. Muntliga förberedelser har inletts i Malmö tingsrätt och käranden kan komma att stämma honom på miljonbelopp. Men många som pumpat in pengar i Suliemans bolag går helt lottlösa. Advokaten förklarar varför.

  • Spotlight vänder till vinst

    Besparingsprogram och avyttringar har gett effekt för den Malmöförankrade finanskoncernen Spotlight Group. Men enligt vd Peter Gönczi är de utmanande tiderna är inte över och därför har Spotlight nu gett sig in på den lukrativa kryptomarknaden.

  • Grupptalan planeras mot Sami Sulieman

    Ett mejl som Rapidus tagit del av visar att Affärsänglarna i Malmö fiskar nya pengar, främst från äldre, med löften om guld och gröna skogar. Samtidigt planeras en grupptalan mot affärsnätverket som tidigare varit i blåsväder för investeringsupplägget.

  • Cantargia vill resa 170 Mkr

    Styrelsen för Cantargia har beslutat om en företrädesemission. Bolaget trycker på gasen för att snabbare minska riskerna i projekten för att inte tappa försprånget.

  • Kraftsamling för kvinnligt kapital

    Kvinnors företagande halkar efter i Sverige. Detta vill Minc ändra på och i morgon arrangeras Nordic Female Invest Summit, för att få in fler kvinnor i investeringsvärlden och för att hjälpa kvinnliga grundare att få fler investeringar.

  • ”Investerarna ställer fel frågor”

    Flera tech-bolag som drivs av kvinnliga entreprenörer ska pitcha sina affärsidéer på Nordic Female Invest Summit. En av dessa entreprenörer är Linnea Lundmark, grundare av Soop System. Hon är kritisk till investerarnas frågor.

  • ”Det är ingen munter läsning”

    Västra Hamnen Corporate Finance i Malmö gjorde för första gången på 19 år förlust under ett kvartal. Det framgår av den färska rapporten. Vd Oscar Ahlgren är besviken. – Det är ingen munter läsning, säger han.

  • Aptahems kassa sinar

    Malmöbolaget Aptahem har öppnat sin andra finansieringsrunda för året. Vid den förra rundan var aktieägarnas intresse för bolagets läkemedelskandidat mot sepsis svalt. På börsen har bolagets aktie rasat.