fredag 22 november 2024

inloggad som

Animus Home får fart på försäljningen

Lundabolaget Animus Home har sedan förra sensommaren sålt slut på första omgången av sin basstation för uppkopplade prylar. I fjol slöt bolaget avtal med återförsäljarna Kjell & Company, Webbhallen och M.nu. Numera finns Animus Homes produkt i 150 butiker i Sverige och Norge.

– De tog slut fortade än vad jag räknade med, försäljningen har växt 30 procent från månad till månad, det tog fart i höstas. Vi hade ett tak på de första tusen enheterna men de har blivit sålda. Just nu tillverkar vi en ny batch som ska levereras de närmaste månaderna, den kommer ligga på ett par tusen enheter, säger medgrundare Fidan Bytyqi till Rapidus.

Han grundade bolaget ihop med sina två bröder Vigan och Vatan Bytyi. Animus Homes basstation Animis Heart samlar uppkopplade prylar och appar från olika varumärken – stora som små. Olika smarta prylar i ett hem kan således styras från en app. Det kan handla om att mäta luftfuktighet, temperatur samt reglera lampor och ljussättning.

– Vi säljer i Norge, Danmark och Finland så Norden täcker vi. Vi kommer utöka antalet shoppar rejält under våren, både fysiskt och på nätet. Under våren kommer fokus ligga på expansion utanför Sverige, vi kommer testa mindre geografiska marknader innan vi går in i de stora, säger Fidan Bytyqi.

För att göra det krävs kapital och bolaget har påbörjat en kapitalrunda med siktet inställt på ett par miljoner kronor. De tre bröderna är majoritetsägare, Telavoxgrundaren Gustav Olsson är delägare. Fem personer exklusive externa konsulter arbetar i Animus Home.

Emily Binks

Lundabolaget Animus Home har sedan förra sensommaren sålt slut på första omgången av sin basstation för uppkopplade prylar. I fjol […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Precise ser ljuset

    Efter sju svåra år och åtta bedrövelser ser Lundabolaget Precise Biometrics ut att gå mot vinst och positivt kassaflöde. – Riktningen ser mycket bra ut, säger vd Joakim Nydemark.

  • Yubicos stickor säljer som smör

    Yubico, med medgrundaren Stina Ehrensvärd från Lund, ökade både försäljning och lönsamhet rejält i tredje kvartalet. Men vad hände med aktien?

  • Freedrum i konkurs

    Malmöbaserade Freedrum Studios ansökan om förlängd rekonstruktion gick inte igenom. Bolaget har försatts i konkurs. Det här händer nu.

  • Krympning kan bli stort för Alix Labs

    AI kräver superstarka processorer, men de ska också vara små. Alix Labs i Lund, med vd Jonas Sundqvist, har en maskin som krymper dem. Med global lansering i sikte har bolaget säkrat större delen av en nyemission på 165 Mkr.

  • Nystart för Sensative

    IoT-bolaget Sensative led svårt under pandemin. Men nu spänns bågen igen. Med tre nyemissioner bara i år och med en ny marknadsstrategi ska omsättningen fördubblas årligen och bolaget nå lönsamhet.

  • Därför nappar Doro på norska budet

    Det noterade Malmöbolaget Doros styrelse rekommenderade i förra veckan ägarna att acceptera ett bud från norska Xplora. Nu förklarar styrelseordförande Juha Mört hur de resonerar.

  • Kjell-toppens plan för att nå miljardmålen

    Aktieägarna kräver ökad lönsamhet och bolaget är långt ifrån sitt omsättningsmål. Utmaningarna hopar sig, men Kjell & Companys vd Andreas Rylander vet vad som måste göras för att leva upp till förväntningarna.

  • Google öppnar dörren för Zaplox

    Först Apple Wallet, sedan Google Wallet. I sommar har Lundabolaget Zaplox, med vd Tess Mattisson, lanserat världens första digitala hotellnyckellösning för Android-användare, framtagen i samarbete med Google. En första installation finns på Petter Stordalens hotell Clarion Hotel Post i Göteborg.

  • Skånsk IoT i Sveriges största rederi

    Life Finder Systems når sitt första kommersiella genombrott med en order från rederiet Wallenius Wilhelmsens amerikanska flotta Arc.

  • Freedrum ur takt igen

    Malmöbolaget Freedrum Studios har fått en ansökan om företagsrekonstruktion godkänd i tingsrätten. Det är inte första gången bolaget är i ekonomisk knipa.