torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Animus Home får fart på försäljningen

Lundabolaget Animus Home har sedan förra sensommaren sålt slut på första omgången av sin basstation för uppkopplade prylar. I fjol slöt bolaget avtal med återförsäljarna Kjell & Company, Webbhallen och M.nu. Numera finns Animus Homes produkt i 150 butiker i Sverige och Norge.

– De tog slut fortade än vad jag räknade med, försäljningen har växt 30 procent från månad till månad, det tog fart i höstas. Vi hade ett tak på de första tusen enheterna men de har blivit sålda. Just nu tillverkar vi en ny batch som ska levereras de närmaste månaderna, den kommer ligga på ett par tusen enheter, säger medgrundare Fidan Bytyqi till Rapidus.

Han grundade bolaget ihop med sina två bröder Vigan och Vatan Bytyi. Animus Homes basstation Animis Heart samlar uppkopplade prylar och appar från olika varumärken – stora som små. Olika smarta prylar i ett hem kan således styras från en app. Det kan handla om att mäta luftfuktighet, temperatur samt reglera lampor och ljussättning.

– Vi säljer i Norge, Danmark och Finland så Norden täcker vi. Vi kommer utöka antalet shoppar rejält under våren, både fysiskt och på nätet. Under våren kommer fokus ligga på expansion utanför Sverige, vi kommer testa mindre geografiska marknader innan vi går in i de stora, säger Fidan Bytyqi.

För att göra det krävs kapital och bolaget har påbörjat en kapitalrunda med siktet inställt på ett par miljoner kronor. De tre bröderna är majoritetsägare, Telavoxgrundaren Gustav Olsson är delägare. Fem personer exklusive externa konsulter arbetar i Animus Home.

Emily Binks

Lundabolaget Animus Home har sedan förra sensommaren sålt slut på första omgången av sin basstation för uppkopplade prylar. I fjol […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.