fredag 26 april 2024

inloggad som

Hamlets nyemission över målet

|  
|  

Hamlet Biopharma tillförs 46,7 miljoner kronor i en företrädesemission som hade målet 40 miljoner. Pengarna ska finansiera bland annat start av en klinisk fas 3-studie i egen regi.

De nya pengarna ska finansiera förberedelser och start av en fas 3-studie av ett läkemedel mot cancer i urinblåsan.

– Kapitalet finansierar bolagets verksamhet under 18 månader, vi har en låg burnrate, säger Catharina Svanborg, styrelseordförande och grundare av Hamlet BioPharma, och fortsätter:

– Det är inte många företag som klarar av att finansiera fas 3-studier i egen regi. Vi kommer därför att gå vidare med våra diskussioner med olika parter om utlicensiering.

I november beviljade amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA en snabbhantering av bolagets kandidat Alpha1H för behandling av cancer i urinblåsan. Det innebär att bolaget får en direktkanal till FDA och slipper vänta på svar vid diskussionerna om fas 3-studien.

I Hamlet Biopharmas projektportfölj finns andra cancerprojekt men även immunterapier som kan bli alternativ eller komplement till dagens antibiotika. Bolaget har en pågående fas 2-studie för patienter med svårt smärtsyndrom eller återkommande infektioner i urinblåsan.

Emissionen uppgick till 80 Mkr, vilket innebär att den tekniskt sett inte blev fulltecknad. Dock är Catharina Svanborg själv en storägare men har som privatperson inte möjlighet att teckna sin andel som motsvarar 40 Mkr. Därför hade bolaget formulerat en passus i prospektet att nyemissionen ”rent tekniskt uppgår till 80 Mkr” men att målet för emissionen var att få in 40 Mkr. Därför hävdar bolaget att emissionen överträffade målet.

Bolagets aktiekurs steg med 23 procent efter meddelandet av utfallet för att därefter lägga sig på runt 12 procent över tidigare kurs. Aktuellt börsvärde är 233 Mkr.

Elisabet Ottosson

Hamlet Biopharma tillförs 46,7 miljoner kronor i en företrädesemission som hade målet 40 miljoner. Pengarna ska finansiera bland annat start av en klinisk fas 3-studie i egen regi.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.