onsdag 6 december 2023

inloggad som

Pandemin ger Lundaforskare tillväxt

|  
|  

Life science-bolaget Red Glead Discovery har haft en årlig stadig tillväxt och omsättningen väntas fördubblas sedan 2018. Bolaget utför avancerade tjänster för preklinisk forskning och omsättningen förväntas i år landa på cirka 60 miljoner kronor, vilket är mer än en fördubbling jämfört med 2018.

– Det känns fantastiskt att ha byggt upp en arbetsplats i Lund som blivit en resurs för bolag inom experimentell läkemedelsforskning. Det jag är mest stolt över är att vi lyckats skapa en arbetsplats med plats för både intressanta medarbetare och kunder. Vi står för stabilitet, engagemang och förtroende, säger Johan Evenäs vd på Red Glead till Rapidus.

Red Glead har utsetts till Gasellföretag av Dagens Industri tre år i rad, en utmärkelse för de snabbast växande företagen i Sverige. Kunderna återfinns i både Sverige, Europa och USA, och bolaget märker av ett ökat intresse från internationella bioteknikföretag och stora globala läkemedelsbolag.

– Vi får förfrågningar från företag runt om i världen som hittar oss via de nätverk vi byggt upp. Lite oväntat verkar pandemin haft goda effekter för vår del då många söker sig till de bolagen som ligger geografiskt nära snarare än att sträcka ut till Kina eller länder utanför Europa.

Bolaget firar tio år i år och inom fem år är siktet inställt på att vara ett av de ledande bolagen i norra Europa med tjänster inom preklinisk forskning. Just nu är har man femtio anställda och planerar att anställa ytterligare tio inom kort.

– Vi behöver bli än mer attraktiva för större kunder och ska stärka bolaget inom datorbaserad vetenskap och hållbarhetsfrågor. Närmast på agendan står att anställa en ekonomichef som kan bidra i ledningsgruppen, säger Johan Evenäs.

Julia Eriksson

Life science-bolaget Red Glead Discovery har haft en årlig stadig tillväxt och omsättningen väntas fördubblas sedan 2018. Bolaget utför avancerade […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad