tisdag 5 mars 2024

inloggad som

SLU:s satsning på hållbara företag drar igång i Alnarp

|  ,
|  

SLU Holdings nya co-workingkontor Green Innovation Park i Alnarp är nu färdigt att börja fyllas upp av uppstartsbolag och etablerade företag med verksamheter inom hållbarhet. Det säger Niclas Östlund, verksamhetsutvecklare för kontoret i Alnarp.

– Vi vill få hit företag som önskar att samverka med forskare och studenter här på campus, och med varandra. Bolagen ska på olika sätt arbeta med produkter eller tjänster som leder till en hållbar framtid. Vi ser att universitetet har mycket viktig forskningsbaserad kunskap som bör komma ut och genom detta ska vår forskning bli bättre på att komma närmare tillämpningarna. Det har inte funnits någon innovations-hubb inom vårt område tidigare i södra Sverige, säger han.

Grunden till innovationsparken i Alnarp lades 2019 då Akademiska Hus, Lomma kommun, Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) och SLU Holding startade ett renoveringsprojekt av ett gammalt mejeri på campus i Alnarp. Där huserar nu Green Innovation Park i 450 kvadratmeter med option att utöka ytan till det dubbla.

Detta blir SLU:s andra Green Innovation Park. I Uppsala öppnades en park 2016 och ytterligare en planeras i Umeå. Bolagens medlemskap i parken gäller på alla SLU:s verksamhetsorter.

– Green Innovation Park är inte en inkubator utan snarare en community för bolag som arbetar med hållbara lösningar. Vi ska ha aktiviteter som skapar möten, som events, inspirationsföreläsningar och workshops. Vi ska även samarbeta med andra i “innovationsgalaxen”, exempelvis inkubatorerna som stöttar startups, säger Niclas Östlund.

I Alnarp finns SLU:s fakultet för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsvetenskap, och cirka 1.200 studenter.

Elisabet Ottosson

SLU Holdings nya co-workingkontor Green Innovation Park i Alnarp är nu färdigt att börja fyllas upp av uppstartsbolag och etablerade […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad