torsdag 21 november 2024

inloggad som

BoMills emission övertecknad

|  
|  

Malmöbolaget BoMills emission av units inför börsintroduktionen fick en teckningsgrad på nästan 300 procent, vilket initialt tillför bolaget 30 miljoner kronor före emissionskostnader. Aktien börjar handlas på Nasdaq First North den 20 oktober.

– Börsintroduktionen ger oss ökade möjligheter att sprida kunskap internationellt om vår helt revolutionerande teknologi så att fler får upp ögonen för hur vi kan bidra till ökad effektivitet i jordbruket och bättre livsmedelssäkerhet, säger Andreas Jeppson, vd på BoMill sedan den 1 september.

Pengarna ska bland annat gå till att förstärka försäljningsorganisationerna och öka närvaron i Nordamerika, Kina och Europa.

– Målet är att nå break even andra halvåret 2022. För att lyckas med det fokuserar vi på att få igenom ytterligare fler installationer och etablera nya försäljningskanaler och försäljningsvägar. Det är en ganska komplex marknadsföring som handlar om att förändra beteende hos kunderna, att få dem att göra saker på ett annat sätt, säger Andreas Jeppsson.

Samtidigt ska BoMill – som var Årets Rapidusföretag 2015 – betala tillbaka ett par miljoner vardera till Industrifonden och Almi, och investera i att utveckla nästa generations patenterade sädessorterare. Målet är att den ska femdubbla kapaciteten till att sortera 15 ton i timmen. BoMills teknik för sädessortering i stor skala baseras på varje kärnas inre egenskaper och ska därför vara betydligt effektivare än konkurrensen.

– Det innebär bättre ekonomi för samtliga aktörer i värdekedjan men också miljövinster när onödigt matsvinn undviks. Satsningen på en större sorterare drivs av efterfrågan från stora kunder som har behov av större kapacitet, säger Andreas Jeppsson.

Han efterträder Karin Wehlin som avgick i våras. Senast kommer han från Helsingborgsbolaget Ecolean, en leverantör av förpackningssystem för flytande livsmedel, där han arbetade i 20 år. Han var bland annat vd för dess marknadsbolag i Kina respektive USA.

– Det finns ganska många likheter, Ecolean var också ett förhållandevis ungt bolag när jag började. I början hade jag tekniska nyckelpositioner men sedan 15 år tillbaka har jag jobbat med att etablera och sälja in Ecolean i världen. Det är ju ganska snarlikt det jag ska göra nu, i båda fallen handlar det om en disruptiv innovation, säger Andreas Jeppson.

Emiliano Strauss

Malmöbolaget BoMills emission av units inför börsintroduktionen fick en teckningsgrad på nästan 300 procent, vilket initialt tillför bolaget 30 miljoner […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Precise ser ljuset

    Efter sju svåra år och åtta bedrövelser ser Lundabolaget Precise Biometrics ut att gå mot vinst och positivt kassaflöde. – Riktningen ser mycket bra ut, säger vd Joakim Nydemark.

  • … men tungt år för Skånes näringsliv

    Fler delar inom det skånska näringslivet står inför stora utmaningar. Det framgår av höstens utgåva “Skånsk konjunktur 2024”, som ges ut av Sparbanken Skåne och Øresundsinstituttet. Dessa är utmaningarna.

  • Alfa Laval spår kraftig tillväxt

    Alfa Laval räknar med en rejält ökad försäljning under kommande år. Den globala energiomställningen, med nya affärsområden, är en viktig drivkraft. Se här hur mycket vd Tom Erixon räknar med att växa.


  • Alfa Laval spår kraftig tillväxt

    Alfa Laval räknar med en rejält ökad försäljning under kommande år. Den globala energiomställningen, med nya affärsområden, är en viktig drivkraft. Se här hur mycket vd Tom Erixon räknar med att växa.

  • ”Det är dags att satsa”

    Malmöbaserade Haki Safety som tillverkar byggnadsställningar har lämnat sparbetingen bakom sig. Med ett förvärv för 100 Mkr markerar vd Sverker Lindberg att det är dags att satsa.

  • Opticept växlar upp

    Lundabolaget Opticepts största delägare, som även är största kund ,bidrar med finansiering till produktion av utrustning. Men Opticept ser genombrottet komma även för andra produktsegment och startar en kapitalrunda för att resa 80 miljoner kronor.

  • Thule gör miljardförvärv

    Fritidsprylföretaget Thule i Malmö köper australiensiska Quad Lock som tillverkar mobiltelefonhållare för cyklar och motorcyklar. – Nu tar vi Thule till nästa nivå, säger vd Mattias Ankarberg.

  • Lättnadsrally i Thule

    Börsbolagens rapporter för årets tredje kvartal fortsätter att strömma in. Bland dagens rapporter finns Haki Safety, Swedencare, Lime Technologies och Thule som fick aktiemarknaden att pusta ut.

  • Thule flyttar huvudkontoret

    Thule Groups huvudkontor lämnar de nuvarande lokalerna vid Mobilia i Malmö. Nästa sommar går flyttlasset.

  • Hon blir Krinovas nya vd

    Finanskvinnan Ulrika Hasselgren tillträder som ny vd för Krinova Incubator & Science Park i början av januari. Hon kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Coeli-gruppen.

  • Internationellt i Skåne om framtidens mat

    Kristianstad-inkubatorn Krinova Incubator & Science Park slår på stort för framtidens mat med “Spot on Food”, en internationell konferens om framtidens livsmedel.

  • Nothing Fishy i Lejonkulan

    Rapidus podd Lejonkulan tar nya kliv och lanserar nu formatet vodd, det vill säga filmade intervjuer. I studion har vi denna gång Ola Secher som tillsammans med sin kollega Jared Christensen är grundare av matföretaget Nothing Fishy.

  • Bära eller brista för OXE Marine

    Båtmotortillverkaren OXE Marine i Ängelholm lanserar ett omfattande rekapitaliseringspaket på totalt 320 miljoner kronor. Men det är inte i hamn och om det spricker är en konkurs sannolik. Se här vad det hänger på.